BlitzenBenz on mõeldud futuristliku testiautona, mille abil tulevikus uusi tehnoloogiaid katsetada, vahendab diseno-art. Masinal on kaks olulist disainieeskuju: esiteks 1909. a. algne klassikaline Blitzen-Benz, millelt pärineb tõuge auto pikliku kuju ning tahapoole liigutatud kabiini loomiseks, teiseks aga kunstnik Alex Erlandsonilt, kes kasvatab puid väga rangetesse ja eriskummalistesse vormidesse.

„Miks ei võiks autodetaile kasvatada samal viisil erinevaid funktsioone täitma?“ arutles Yoo. Täna veel taolist tehnoloogiat pole, ent nanotehnoloogia on intelligentsete ja adaptiivsete ning tõepoolest ise kasvavate materjalide suunas juba teel.

Selline lahendus muudab autode ehitamist totaalselt ning kaotab taaskasutamise, hooldamise ja sõidukite pideva täiustamise probleemidest igasuguse kibeda stressi. Piltidel on orgaanilist komponenti näha eelkõige kerest otsekui vaasist välja kasvavate rattahaarmete konstruktsioonina. Vastavalt vajadusele muudab see enda kuju ja perforatsioon, kui on tarvis näiteks pidureid jahutada jne.

Nelja elektrimootorit käitab tulevikuline Hygenius hübriidajam. Kokpiti kõrvale on paigutatud vesinikupaagi indikaator, kust on võimalik vee taset pidevalt jälgida, otsekui oleks tegemist sissevaatega elusa ja iseennast taastootva organismi vereringesse.