Rahvusvaheliseks suursündmuseks kujunenud MotoNostalgia festival on mitmekülgne: toimub vanarataste näitus-kokkutulek, igamehe sprindisõit rallirajal, kaasaelamist täis demonstratsioonsõidud ja suur vanatehnika – vanavara laat. Eelmisel aastal kogunes näitusealale enam kui 250 vana tsiklit. Käesoleval aastal oodatakse aga juba pea 350 sõiduriista, nende seas ka Soomest, Lätist ja mitmetest teistest lähiriikidest tulijaid.

MotoNostalgia festival

Päev läbi kestvale sprindisõidule saavad kaheksas erinevas masinaklassis startida kuni 120 eelregistreerunud mootorratast. Uudisena on sellel aastal eraldi naismotoristide klass, kus stardivad erinevate nostalgiliste ratastega kümmekond võistlejat. MotoNostalgia finaalsõit saab aga sellel aastal olema eriti omapärane. Kõikide 8 masinaklassi paremad võtavad mõõtu finaalis hoopis unikaalse “Motoriseeritud õllekasti” vigursõidus. Uuri võistlustulle astujate kohta lähemalt SIIT.

Võistluse suurtoetajad (Husqvarna, Liqui Moly, Käekellad.ee, Go&Wax) on pannud võistlusklasside parematele välja soliidsed auhinnad ning iga klassi esikoht saab pärjatud ka unikaalse MotoNostalgia trofeega.

MotoNostalgia trofee

Inspireeru ja osale

Kui tavapäraselt keskenduvad sarnased kokkutulekud klubilistele väärtustele ning tegevused on mõeldud peamiselt siseringile, siis MotoNostalgia on valinud värskema raja ja pakub silmailu ning vaatemängu ennekõike laiale publikule, otsides igal aastal unikaalsemaid nüansse.

Igaühel on võimalik näitusealal oma vana ratast külastajatele eksponeerida, panna ennast ja oma raudruuna proovile unikaalses auhinnalises sprindisõidus LaitseRallyParki paarisrajal ning saada ühtlasi osa festivali melust.

MotoNostalgia festival

MotoNostalgia on populaarseks teetähiseks motofanaatikutele, kes ehitavad ja taastavad vanu rattaid spetsiaalselt sel festivalil eksponeerimiseks ning võistlustel osalemiseks. Nende jaoks on MotoNostalgia osa elustiilist. Demonstratsioonsõitudega astuvad tänavu rallirajal publiku ette mass-stardis punnvõrrid, murutraktorite liiga, LADA ralliautod, GAZ 51 ralliveoautod ja legendaarsed Estonia vormelid.

Selle aasta publikumagnetiks on aga kahtlemata kahe soomlase, vendade Heikki ja Pertti Liuhaneni omavaheline mõõduvõtt paarisstardis. Nende sõiduvahenditeks on Dnepr MT-11 raamile ehitatud 1200 cm3 Zaporoźetsi mootoritega monsterrattad. Selliseid oma kätega valmistatud haruldasi iludusi koos nii suure publiku ees võistlemas pole kunagi varem nähtud, rääkimata siis roostes rataste unikaalsest väärtusest: iga detail neil tsiklitel on praktilise tähendusega, ilu on selles kontekstis praktilisuse kvintessents.

Dnepr MT-11
Dnepr MT-11

Osalemise rõõmu ka külalistele

Populaarsele vanatehnika ja vanavara laadale oodatakse tänavugi mototehnika ja sellega seotud vanavaraga kauplejaid, ent sellele lisaks on teretulnud ka antiigi ja vanavaraga kauplejad.

Inimestele on muuhulgas avatud mitmed tavapärased LaitseRallyPark’i teenused – kardikeskus, laste liikluslinnak ja mängudemaja ning Unic-autode muuseum. Lustisõitu tehakse vana Ford model T avatud bussiga.

Külastajatel tasub kindlasti kaasa võtta kaamerad või pildistavad nutiseadmed, sest kõike toimuvat on lubatud lahkelt jäädvustada ja hiljem ka MotoNostalgia kaudu kõigile jagada! Tänavatoidu ja märjukese osas on valik lai, näiteks lasid festivali korraldajad sel aastal partnerite kaasabil müüki spetsiaalse "MotoNostalgia"-nimelise Red Ale-tüüpi käsitööõlle. Samas rõhutavad korraldajad, et toidu ja joogi ostmiseks tasub kaasa võtta sularaha.

MotoNostalgia väravad LaitseRallyPark’is avatakse 21.juulil kell 8.00, festivali ametlik avamine on kell 10.00 ning päev lõpeb orienteeruvalt kella 19.00 ajal. Laadakülastus on kõikidele soovijatele tasuta.

MotoNostalgia näitusealale ja võistlusrajale on sissepääs eelmüügist 5€ ja koha peal 10€. Lastele kuni 10 eluaastat (k.a.) on sissepääs tasuta.

MotoNostalgia pääsmed on müügil Piletilevis ja Fientas.