• Prius Plug-in Hybrid sobib (valg)linnastunud 1-2 lapsega perele
  • Hind alates 33 900 €, kaks laadimisjuhet kauba peale
  • Tellides jõuab auto Eestisse 2-3 kuu jooksul.

Meenub “tavalise” ehk hübriidajamiga Priuse neljanda põlvkonna esitlus, kus Toyota disainerid tunnistasid, et otsisid ekstreemsust. Vaatasid Lady Gaga loomingut ja panid kolmnurgad autoks kokku.“*

Tõepoolest, pärast Poker Face video äravaatamist ei tundugi Priuse disain nii röögatu. Lady Gaga trikoo värv ning kuju on … ja täitsa priuslik. Minu huvi uue mudeli vastu kasvas. Lootust lisas teadmine, et pistikhübriid eristub välimuselt tavahübriidist veelgi rohkem.

Pistik-Priuse olemus on veelgi innovaatilisem: autol on päikesepaneelidest katus! Et Eestis on talvisel ajal päikesega pisut nigelasti, lennutati autoajakirjanikud Barcelonasse, kus taevast kulda on volilt käes ning Toyota pistikhübriidi täielik sõltumatus peaks seega kenasti avalduma. Kohapeal selgus, et päikesepaneelidega tuleb tegemist küll, lisaks auto katusele ka sootuks teise nurga alt. Nimelt oli Toyota pressiürituse keskmes kohalik aianduskeskus.

Mida vajab üks kaasaegne aianduskeskus taimede kosutamiseks? Kõvasti energiat, et hoida temperatuuri vahemikus 15 – 26°C, ja pakkuda küllaldaselt valgust. Vajalikku energiat toodetakse päikese abiga, koguni kolmandik ehitise katusest on kaetud päikesepaneelidega.

Ürituse raames läks päikeseenergiat lisaks õitsvatele lilledele tarvis ka värvilistel Priuse pistikhübriididel, mille akusid sealsamas aianduskeskuses usinalt laeti. Nutikas ja ootamatu vaatenurk, tõestus sellest, et käes on 21. sajand.

ELEKTER, HÜBRIID, PISTIKHÜBRIID On elektriautod, mis sõidavad laadimisest laadimiseni. Mõni rohkem ja mõni vähem kilomeetreid, kuid kättesaadavas hinnaklassis on tegu valdavalt linnaautodega. Kui särts otsas, leiab omanik paar tundi tegevust kohvikul ja koosolekul, samal ajal laeb auto oma akusid, pistik seinas.
Loe edasi siit