Toyota Urban Cruiser on täiesti uus mudel, millele sarnanevad seni ehk Škoda Roomster, Kia Soul jmt. Tänu Toyota Optimal Drive'i tehnoloogia rakendamisele on Urban Cruiser oma klassi väikseima kütusekulu ja süsihappegaasi emissiooniga sõiduk, seisab ametlikus kirjas.

Urban Cruiser on päris pisike, koguni alla nelja meetri pikk. Ometi on sel õnnestunud õhata mõningast jõulisust hoiakut toonitavad ka võimsad põrkerauad ja standardvarustusse kuuluvad suured 16-tollised valuveljed.

Urban Cruiseri 1,4-liitrise D-4D diiselmootori juurde pakutakse aktiivse pöördemomendi kontrollsüsteemiga nelikveo süsteemi (Active Torque Control AWD). Paralleelselt teiste veojõukontrolli süsteemidega töötav Active Torque Control AWD põhineb RAV4 tunnustatud tehnoloogial, mis jagab sõidudünaamikast ja teetingimustest sõltuvalt pöördemomendi sujuvalt ja paindlikult esi- ja tagarataste vahel suhtega 100 : 0 kuni 50 : 50.

Urban Cruiseri mootorivalikusse kuuluvad uus 1,33-liitrine Dual VVT-i bensiinimootor koos Stop&Start süsteemiga ning 1,4-liitrine D-4D diiselmootor. Mõlema jõuallika juurde kuulub uus kuuekäiguline käsikast, mis tagab suure võimsuse ja minimaalse kütusekulu. Näiteks kaherattaveolise 1,4 D-4D mootoriga versiooni kütusekulu jääb vahemikku 4,0-5,3 l / 100 km.

Uue Toyota Urban Cruiseri hind algab 254 900 kroonist (standardvarustusega Urban Cruiser koos 1,33-liitrise Stop&Start süsteemiga VVT-i mootoriga). Diiselmootoriga 1,4 D-4D mudeli hind algab 283 800 kroonist.