Reeglina pole see just kõige parem, et üks auto nõnda hinge poeb, ent antud juhul ei määri 500' armas välimus end kliendile sugugi alatult pähe ning inimene ei pea mingeid tobedusi liigse ebamugavuse või tehnilise turtsakuse näol alla neelama nagu näiteks Alfa Romeodesse armunud südametega sohvrid seda iga päev ja tund teevad.

TwinAir mootor on vaid 2-silindriline ning toodab oma 0,9-liitrise töömahu juures 85 hobujõudu. Seda on rohkem kui sama mudeli 1,2-liitrine neljasilindriline kõige lahjemas seades suudab. Ent TwinAir saastab õhku märksa vähem, päästes atmosfääri vaid 95 g süsihappegaasi kilomeetri kohta. Ta teeb seda rõõmsalt, peaaegu motorollerilikult põriseval toonil, mida too topeltsilindermootor nii reipalt tekitab.

Fiat 500 on kahtlemata stiiliauto, võibolla isegi luksusauto ja seda eriti Eestist vaadatuna. Sest kes ostaks enesele üleüldse nõnda väikese masina? Kuigi sellesse mahub kenasti neli täiskasvanut ning nädalavahetusel telkima minemiseks tarvilik miinimumpagaski. Mitte nagu näiteks Toyota iQ'sse, kuhu mahub 3,5 täiskasvanut ning kirjakastisuurusesse pakiruumi vaid patakas nende kõigi reisitšekkidega. Pluss üks paksem ajaleht.

Uhkelt läikivat ning oma ilusates detailides sätendavat 500' ei põlga pikalt ära ka maamehe pilk, sest, nagu juba kõigile selge, see masin on lihtsalt nii imearmas ja inimlikult soe. Sellele polegi täna turul midagi analoogset kõrvale panna. Kõik teised, kõik samasse segmenti kuuluvad tegijad kipuvad üleliia agressiivse ja sportliku maneeriga olevat, veidi isegi üle oma varju hüppavat. Ning ei sobi seetõttu ka nii hästi Eestimaa suves ringi sagimiseks: kes ikka tahab hambad ristis Miniga mööda kruusateed sõita! Fiat 500 on pehme, mitte ülemäära kiire ega ka piinlikult aeglane, vaid täpselt paras. Lõbus ja võrdne kaaslane meile ja meie teedele.

Ainult talve kohta veel tõesti ütelda ei oska, kuidas need kaks silindrikest paukuvas pakases end tunnevad. Lõdisevad või soojendavad teineteist välkkiirelt üles? Õnneks ei saa me seda veel niipea teada, kuna suvi pole poole pealegi jõudnud.

Tehnilise teabe ning hinnakirjani Fiat 500 TwinAiri osas jõuad SIIN.

Videost näed ja mis peamine - kuuled! - aga, milline on väike 500 liikumises ning millist häälekest TwinAir kuuldavale toob!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!