Vastasel korral eeldab see ülimat eruditsiooni antud alal. Algajal on ilmselt võimatu üle paari lause iseloomustada näiteks labidat, kuid vanal kraavihall võib sel teemal kirjutada terve essee, kirjutab Digitest.ee.

Seega olin omajagu kimbatuses autokaamera Prestigio RoadRunner 511 suhtes. Omamata autojuhilube, on raskevõitu iseloomustada ilmselgelt elukutselise autojuhi abivahendit.

Samas aga võin anda autokaamerale hinnangu, toetudes oma aastapikkusele kogemusele erinevate elektrooniliste vidinatega. Liiatigi et kõrvalistmel istudes ongi autokaamerat mugavam ja turvalisem uurida kui roolis olles.

Autokaamerad pole Eestis ilmselt eriti laialt levinud. Erinevalt meie suurest idanaabrist, kus tänu epideemiliselt levinud liikluspettustele, hullumeelsele liikluskorraldusele ning üdini korrumpeerunud liikluspolitseile pole ilma kaamerata auto rooli istuda ilmselt mõtetki.

Seal on autokaamera midagi lennuki musta kasti taolist, mis talletab olulise info, mida peale avarii või mõne muu probleemi tekkimist uurida.

Lisaboonusena ummistavad idanaabri erinevate seikluslike motiividega liiklusvideod ka YouTube'i. Viimane võimalus võita ka oma liiklusvideoga kuulsust selles kanalis võiks olla motivaatoriks ka Eesti noortele ja auahnetele autojuhtidele.

Foto: Digitest.ee

Prestigio RoadRunner 511 kuulub Prestigio autokaamerate liini keskossa. Saadaval on nii soodsamaid kui ka kallimaid mudeleid.

RoadRunner 511 on selle tootja soodsaim Full HD-ga kaamera. Välimuselt meenutab see tavalist moodsat videokaamerat, mis mahub mugavalt peopessa.

Kuna suure tõenäosusega pole resolutsioon 1080p autokaamera juures põrmugi oluline, siis ilmselt loodab Prestigio, et see kaamera leiab kasutust ka autost väljapool.

Paraku paneb kaamera kerglane olek mind selles kahtlema. Erinevalt nt Canoni ja teistes suuremate kaameratootjate seadmetest on RoadRunner 511 äärmiselt "plastine", jättes seest tühja ning kergelt nagiseva mulje (tegelikult see muidugi ei nagise, ausõna).

Teisest küljest on aga aparaadi kergus abiks avarii puhul, et kaamera inertsist läbi esiakna püssikuulina putku ei pane, vaid vastu esiakent pilbastub – muutes mugavaks mälukaardi kättesaamise.

SD-mälukaarti muuseas komplektis ei ole, see tuleb ise juurde osta. See on muidugi sulaselge koonerdamine, mis ei tohiks kuidagi klappida kokku Prestigio luksusliku plastiselt ja hõbedaselt särava imagoga. Nii et ärge kogu raha kaamera peale huugama pange, vaid säästke pisut ka korraliku mälukaardi jaoks. Sest ilma mälukaardita pole selle kaameraga suurt midagi teha, sisemine mälu kaameral puudub.

Kaamera on varustatud hõbedaselt särava metallaasaga, mida kasutades võib: a) kaamera mingi trossiga nt armatuurlaua külge kinnitada, et nt pikanäpumees seda järelvalveta autost nii kergelt kätte ei saaks, b) nägusa paelakese abil kaamera endale kaela riputada või randme külge kinnitada.

Viimane variant eeldab, et kaamerat kasutatakse ka väljaspool sõiduvahendit.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Digitest.ee.