Aga näe imet, alates eilsest 10. aprillist on USA väärtuslikem autotootja hoopis 2003. a asutatud Tesla, mis on palju tähelepanu kogunud kindlasti osaliselt tänu selle kaasasutaja ja tippjuhi Elon Muski värvikale isiksusele.

Kui USA aktsiaturg eile tegevust alustas, siis saavutas Tesla väärtuseks (market capitalization) 51 miljardit dollarit, mis ületas GM-i tulemuse lausa 1,7 miljardi dollariga.

Selle uudise koostamise hetkel on Tesla koguväärtus 51,54 miljardit USA dollarit ja GM-i koguväärtus 50,22 miljardit.

Selline võrdlemine on muidugi sümboolse tähendusega ega viita, et Tesla on tõesti reaalselt "parem" kui General Motors, või teeniks rohkem raha.

Vastupidi, Tesla on pidevates raskustes ainuüksi tootmismahtudega: nad ei suuda nii palju toota kui tellitakse. Tänavuse aasta esimese veerandis müüs GM 690 000 autot, Tesla ainult 25 000.

Senise põhjal võib öelda, et Tesla pigem kulutab raha kui suudab kasumit teenida. Asi muutub loodetavasti Model 3 turulejõudmisega, mis on Tesla esimene massidele mõeldud sõiduk ja võib kaasa aidata elektriautode laiale levikule USA-s.

Aktsiahind peegeldab tavaliselt ettevõtte potentsiaali ja muidugi võib see iga kell muutuda. Loodan, et sel ajal veel ei muutu, kui käesoleva uudise avaldatud saan!