Nüüd on käes teinegi samasugune juhtum: kaks turvaspetsialisti - Kevin Mahaffey ja Marc Rogers - leidsid Tesla Model S-ist turvaaugu, olles selle arhitektuuri kaks aastat põhjalikult uurinud. Oma avastusest rääkisid nad turvakonverentsil DefCon, mis algad reedel Las Vegases, kirjutab AM.ee.

Tesla omanikele lohutuseks kirjutavad nad, et häkk vajab siiski füüsilist ligipääsu auto meelelahutussüsteemile.

Lisaks avastasid häkkijad brauseris turvaaugu, kuna Tesla kasutab vana Apple´i brauserit, milles oli neli aastat vana Webkiti turvaauk.

Kokku leiti kuus võimalust Tesla Model S-i sissehäkkimiseks, kuid koostöös Teslaga leiti kõigile neile turvaaukudele lapid. Kuna Tesla autode tarkvara uuendatakse üle õhu Tesla poolt, siis said kõik autod vajalikud uuendused juba sel kolmapäeval. Seega enam mingit ohtu pole.

Oht puudutas juurkasutaja õiguste saavutamist ja mõnesid brauseri turvaauke, aga nagu öeldud, on see nüüd ajalugu, kui Tesla kasutaja valis küsimusele "kas soovid olulisi turvauuendusi?" vastates "Jah".

Fiat Chrysler pidi aga mõni aeg tagasi avastatud turvaaukude pärast 1,4 miljonit autot tagasi kutsuma või saatma kasutajatele kirjaga USB-mälupulgad vajaliku uuendusega.