Soome uudiste- ja meelelahutuskanal MTV3 andis 20. novembril teada, et lõpuks ometi on ootajatele pikk aeg otsa saanud, ja esimene Model 3 jõuab Tesla Vantaa esindusse kolmapäeval, 21. novembril.

Soomlased on Euroopas ühed esimesed, kes ikoonilise “rahva-elektriautoga” lähemat tutvust teha saavad. Ja pole ime – Vantaa Kaivoksela müügi-ja hoolduskeskus, mis avati 2015. aasta juulis, on Euroopa üks suuremaid ja ägedamaid. Ja nii lähedal Eestile!

Model 3 on lasknud end oodata. Ent samas ilmselt ei ole pikk ooteaeg suur probleem, sest see, mis tulemas, on fännide jaoks suurepärane – mõistliku raha eest päris palju päris Teslat – tehke järele või ostke ära, … kui saate.

2016. aasta kevadel, mil Elon Musk Tesla Model 3 avalikuks tegi, tuli esimese päevaga 115 000 eeltellimust. Ja esimese nädalaga tiksus täis 325 000.

Soome Tesla-esinduse ukse taga oli tol hommikul hiiglapikk järjekord. Nüüd siis on soomlased õnnega koos, esimene Model 3 on saabunud!

CCS laadimine tuleb

Tesla andis mõni aeg tagasi teada, et Model 3 saab Euroopas CCS laadimise, lisaks juba kasutuses olevatele standarditele.

Et siililegi selgeks saaks, on CCS näol põhimõtteliselt tegu Type2 laadijaga, millele on “paar juhet” lisatud ning mis võimaldab elektrit manustada kuni 350 kW võimsusega.

Ka Tesla Superchargeritele lubab tootja CCS standardi lisada. On ka olnud juttu, et edaspidi on nii Model S kui X saadaval Euroopas CCS-iga. See oleks eriti tervitatav, sest võimaldaks vajadusel Teslasid näiteks Tartu uues CCS kiirlaadijas laadida.

Uue aasta hakul autod kätte!

Kui kaks aastat tagasi lubati, et 2017. aasta lõpus saavad esimesed Euroopa tellijad oma Tesla 3-d kätte, siis erinevatel põhjustel asi veidi viibis.

Esimesed Model 3 ette tellijad saavad Soomes (ja ka Eestis!) oma autod kätte hiljemalt uue aasta alguses – see on nüüd kindel. Palju rohkem infot Vantaa esindus esialgu ei annagi. Uue aasta alguses saame õnnitleda aga esimesi autoomanikke Soomes… ja üsna pea ka Eestis.