USA mõjukale tarbijahuviajakirjale Consumer Reports meeldib elektrisedaani Tesla Model S tänavune mudel (2015 Tesla Model S P85D) kohe nii väga, et see sundis neid kaht tähelepanuväärset rekordit purustama.

See on nii väljaande ümmarguselt 80-aastase ajaloo jooksul kõrgeima skoori saanud sõiduk üldse kui ka ainuke, mis suutnud 100-punktilise hindamissüsteemi katki murda.

Lõppskooriks sai 103 punkti 100-st! Väljaande esindajad leiavad, et sõiduk näitab autotööstusele teed tulevikku.

Hindajad leidsid siiski ka arenguruumi. Nimelt on toode kallis (128 000 USA dollarit). Nii kallist autot pole nad varem testinud ja selle raha eest tahaksid nad isegi enam moodsat tehnoloogiat ja mugavusi – näiteks jahutatavaid istmeid ja rohkem nuppe armatuurlauale.

Eelmine CR-is kõrgeimalt hinnatud auto oli muide põhimõtteliselt sama auto – Tesla Model S (2013) –, mis pälvis 99 punkti.

Consumer Reports on juba alates 1936. aastast ilmuv USA ajakiri, mille esindajad kõiksuguseid laiatarbetooteid ja –teenuseid hoolega testivad.

Nad ei müü ajakirjas reklaamipinda ega võta midagi tasuta vastu (maksavad testitud kraami esmalt ise kinni). CRil on 7,3 miljonit tellijat ja nende aastane testieelarve on umbes 21 miljonit dollarit.