Vitsut liisis Mercedese M-klassi maasturi, mille hind on ametlikult ilma lisavarustuseta 667 000 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Eelmine auto jõudis sellisesse ikka, et tuli otsustada, milline uus võtta. Kuna elan väljaspool Tallinna ja sageli pole teeolud nii head kui Tallinnas, otsustasin maasturi kasuks,” põhjendas Vitsut.

Eile hommikul häbenes Vitsut siiski džiibiga linnavalitsuse ette parkida. Erinevalt teistest linnavalitsuse tippametnikest ei parkinud ta oma autot linnavalitsuse ette Vabaduse platsil, vaid tagasihoidlikult nurga taha Roosikrantsi tänavale.

Luksusmaasturiga sõidab ka abilinnapea Peep Aaviksoo. Endine EMT boss on eelistanud osta Lexuse maasturi, mis on Vitsuti Mercedesest tõenäoliselt isegi kallim.

Linnapea Edgar Savisaar soetas mullu Nissan Patroli maasturi, millega erinevalt keskmisest sõiduautost on samuti hea mööda auklikke teid sõita. Savisaare auto oli varem lühikest aega Nissani esinduse proovisõidu auto ja maksis Alaküla kinnitusel alla 500 000 krooni.

Savisaar on ajakirjanduse vahendusel teatanud, et eelistab sotsiaaltoetusi teederemondile.

Luksusautod linna rahakotile mõju ei avalda, kuna volikogu otsusega maksab linn linnajuhtidele autokompensatsiooni 6000 krooni kuus, seda sõltumata auto margist.