Seest tühjade, ühes tükis valmivate velgede disain meenutab Aircore’i velgesid, mida Rootsi autotootja Koenigsegg kasutab oma „hüperautode“ Agera R ja One:1 juures, ainult et Vitesse AuDessus’ veljed võivad muuta kergemaks ja kiiremaks kõikide tootjate mudeleid Lamborghinidest McLarenite ja Porschedeni — mõistagi eeldusel, et omanik on valmis komplekti velgede eest välja käima uue Audi A4 hinna.

Vitesse AuDessus pakub nii tellija nõuete järgi kohandatud kui ka algse tootja nõuetele vastavaid velgi, kinnitades, et suudab valmistada väärisveljed kõigile praegu kasutatavatele Aston Martini, BMW, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, McLareni, Mercedese ja Porsche mudelitele. Mõistagi sõltub velgede kaal gabariitidest ja konkreetse velje konstruktsioonist, kuid tootja osutusel on ühe nende valmistatava velje keskmine kaal kuus kilogrammi.

Taoline drastiline kaalukaotus annab tulemuseks parema kiirenduse, lühema pidurdusteekonna, parema juhitavuse, parema nakkuvuse teepinnaga ning väiksema maanteemüra- ja vibratsioonitaseme, aidates pealekauba tõhusamalt kütust säästa.

Kui Koenigsegg oma alati mehise mudeli Agera R 2012. aastal ümber projekteeris, oli see tootja osutusel maailma esimene ühes tükis toodetud õõnsate süsinikkiudvelgedega auto. Koenigseggi klientide jaoks on see muidugi tore teadmine, kuid muude superautode juhtide jaoks on süsinikkiu plussid seni unistuseks jääma pidanud.

Vitesse AuDessus aitab seda lünka täita, pakkudes Koenigseggi toodangule sarnaseid süsinikkiust velgesid kasutamiseks ka muude sport- ja luksusautode juures.

Veljed pole aga odavad; tootjate nõuetele vastavate versioonide tükihinnad algavad 8082 eurost, tellija nõuetele vastavaks kohandatud versioonide hinnad aga 9020 eurost. Sõltuvalt konstruktsioonist ja nõuetest sooritusele lähevad hinnad sealt alates ainult soolasemaks, mis tähendab, et neljase komplekti velgede omandamiseks tuleb kukrut kergendada rohkem kui 32 300 euro võrra.

Kui selline hind tundub kallisse superautosse investeerimiseks liiga kopsakas, võib teile huvi pakkuda ettevõtte Carbon Revolution tooteseeria CR-9. Austraalias tegutsev firma, mille veljed kaunistavad kõiki Ford Mustangi sarja GT350R uusimaid mudeleid, müüb ühes tükis valmistatud süsinikkiudvelgesid mitmete sportautode tarbeks; täiskomplektide hinnad algavad 14 570 eurost. Kiire pilk Porsche, Lamborghini, Audi ja muude tootjate autodele pakutavatele CR-9-lahendustele annab mõista, et nende kaal on veidi suurem, ligikaudu seitse kilogrammi.