• Sobib pere-ja lustiautoks kuni kahe lapsega perele
  • 1.6-liitrine bensiinimootor Subaru nelikveo ja variaatorkäigukastiga
  • Hind 26 400 – 29 900 eurot

Levorg on Subarute perekonna pesamuna, mille algupärased geenid pärinevad ennekõike väljateenitud vanaduspuhkusele saadetud Legacy’lt ja endiselt pildil olevalt WRX’ilt. Uue mudeli loomise eesmärgiks paistab olevat soov, täita sportliku maanteehundi Legacy pensionilesaatmisega tühjaks jäänud nišš, lisades uuele tulijale kamaluga lõbu-elemente.

Tähelepanu väärib, et kui Legacy platvormile (mida müüdi kokku üle 5 milj) ehitati 1992. aastal Outback mudel, siis oli see teedrajav samm krossoverite maailma. Algselt kõrgendatud kliirensiga nišiautost sai peagi eeskuju tänastele teistele automarkide kõikjalsõitjavõimekusega sõsarmudelitele nagu Alltrack, Scout, Cross Country jne.

Tänaseks on Outback jõudnud 5. generatsioonini ja kasvanud käbedast kuunarist aurikuks, mille fun-geenid on pigem allasurutud. Aga kui Subaru tegi juba kord ajalugu, miks mitte ka seekord, Levorgiga?

Võib-olla on huvitav teada, et Subaru Levorg prototüübi varbakastmispidu toimus Jaapanis Tokio motosõul novembris 2013. Auto nägi siis juba üsna valmis välja ning juba poole aasta pärast vurasid esimesed Levorgid Jaapani tänavatel.
Loe edasi siit