2011. aastal asutasid soomlased ettevõtte Snuger Oy. Samal aastal alustati ka esimese Snuger elektriauto protototüübi väljatöötamist. Snugeri nimi on tõenäoliselt tuletatud ingliskeelsest sõnastüvest “snug” ja tähendab eesti keeles “kallistama” või “keha järgi valmistatud”. Snugeri tunnuslause “mida väiksem, seda parem” viitab tõenäoliselt just sellele, et pisike linnaauto järgib sõitjate vajadusi. Projekti kallal töötab hetkel kümmekond inimest.

Valminud on esimene prototüüp Snuger Variant 3 model B, mis vastab kehtivatele standarditele ning on kõikjal Euroopa riikides juba ka heakskiidu saanud. Juba tänavu loodetakse jõuda ka reaalse tootmiseni. Snugeri loojate peamiseks eesmärgiks on leevendada suurlinnade ummikuid, pakkudes elektrisõidukit, millega saab keskkonnasäästlikult läbida lühikesi vahemaid.

Snuger on alla 3-meetri pikkune sõiduk, mis oma väljanägemiselt meenutab pigem mopeedautot. Välimus on eksitav, Snugeri kere on metallist, mitte plastikust, auto tühimass on 549 kg ning selle jõuallikaks on 10-kilovatine elektrimootor. Tootja annab sõiduki tippkiiruseks kuni 100 km/h ja sõiduraadiuseks 180-200 km ühe laadimiskorraga. Üks laadimiskord tavalisest seinapistikust võtab aega 6-8 tundi.