• Kombinatsioonis 2l bensiinimootor ja 60 kW elektrimootor
  • Kombineeritud võimsus 407 hobujõudu, moment 640 Nm
  • Saadaval nii nelja- kui seitsmekohalisena
  • Hind Momentum varustuses alates 77 700 eurost
  • Sobib… kõigile kiiretele ja julgetele (aga mitte vihastele)

7-kohalises autos on reipalt ruumi nii emale-isale-lastele-lemmikloomale-ämmale kui ka nuhvlitele, kühvlitele ja rannapallile. Linnas sõites on toimuvast suurepärane (kõrge) ülevaade, kogemata kolme puu vahele ekslema sattudes ei pea muretsema muttajäämise pärast. Göteborgi-kontserdisaali elamus pealekauba. Noobel auto, noobel, jaa!

Nüüd on nad meie Ferdinandi täitsa hulluks ajanud ja paigutanud XC90 kapoti alla hüperhübriidajami, mis igasuguse väljakantud väärikuse varjutab ning ajab pereautoga (mida XC90 ju oma põhiolemuses on) mööda ilma ringi aelema, et mitte öelda, lausmäratsema.

407 hobujõudu, mis on su käsutuses samal hetkel kui mõtled “läheks nüüd…”, ulmeline sõidudünaamika ja see neetud “5,9 sekundit sajani” mis paneb sind füüsikaseadusi öösel unetuna väherdes ümber hindama. Näpistage mind. “Soccer Mom’i” kolakas ja T8, nagu… päriselt?

Päriselt. Äkki siiski nõustuda veendumusmeedia andunud fännidega – Maakera on lapik, seni ta ei pöörle kuni pole ise näinud, ja möirakaru on pereautode uus normaalsus…

STRATEEGILINE SAMM 2010. aastal läks Volvo Geely omandusse. Juba samal aastal alustati strateegilise plaani elluviimist, mille eesmärk on turule tuua keskkonnasäästlike noobelsõidukite uus mudelirivi ning aastaks 2025 müüa vähemalt miljon Volvo märgiga elektriautot.
Loe edasi siit