Vahepealse poolesaja aasta jooksul on maismaal sõidetud ka kaugelt kiiremini, kuid nende masinate puhul on edasiviivaks jõuks olnud muud lahendused, näiteks reaktiivmootorid. Kõigi aegade rekord maismaakiiruse arvestuses on üle 20 aasta brittide ehitatud ThrustSSC käes, mis ületas 15. oktoobril 1997 helikiiruse, kihutades 1228 km/h. Tavalise auto moodi see kuigivõrd välja ei näe, meenutades pigem peenikest raketti, mille küljes oleks justkui kaks lennuki reaktiivmootorit. Masina piloodikski pandi mitte mõni võidusõitja, vaid RAFi hävitajapiloot Andy Green.

Eelmine seda tüüpi mootoriga sõidetud maismaarekord oli pärit aastast 2012 (George Poteet autoga Speed Demon, kiirus oli 706,5 km/h).

Danny Thompson ja tema tiim on vahepeal autot hoolikalt restaureerinud, väljast näeb see suuresti samasugune välja nagu poolsada aastat tagasi, kuid tehnika ja sisustus on uuenduskuuri läbinud. Masinat katavad samad 68 käsitsitööna valminud alumiiniumpaneeli, aga esialgsed Ford 427 mootorid on asendatud kahe Hemi V8 mootoriga. Auto mass on 2359 kg ja Challenger 2 põletab viie miili pikkusel teekonnal kihutades ära 190 liitrit kütust.

Nagu selgub, siis tasus taastamtisprotsess ennast ära, kuna uus rekord on nüüd just tema nimel ja rekord on jälle peres. Mickey Thompson tapeti koos abikaasaga aastal 1988 ja mõrv püsis lahendamatuna peaaegu 20 aastat.

Uus rekord püstitati Utah osariigis Bonneville`i soolaväljadel, kus on kiirusrekordeid püstitatud ja löödud juba 1914. aastast.