Politseikapten Sirle Loigo on meedias silma paistnud oma sõnakate ent sealjuures muhedate väljaütlemistega. Liiklussaates “Punane sekund” on Sirlel tulnud mitu korda seista stuudios, helendava ekraani ees ning taastada jõhkrate tagajärgedega liiklusõnnetuste toimumiskäik.

Teda kuulates tekib paratamatult küsimus, kuidas politseinikud suudavad häda ja viletsuse tulipunktis jääda rahulikuks ja oma tööd teha? Kui palju võtavad nad endaga neist olukordadest kaasa ning kui palju oma kogemusest jagavad, et inimesed oleksid targemad?

Millise ettevalmistuse saavad liikluspolitseinikud, kes peavad sündmuskohal toimunuga tegelema?

Politseinikud saavad politseikoolis ettevalmistuse ja teadmised, kuidas liiklusõnnetuse sündmuskohal infot koguda ja seal toiminguid teha. Kahjuks või õnneks eraldi ettevalmistust koledate vaatepiltidega toime tulemiseks ei ole. See, kas ta suudab deformeerunud surnukeha nähes tööd teha, sõltub inimesest endast.

Tööle kandideerivate liikluspolitseinike käest on küsitud, kas ta on külma kõhuga. Kandideerijad üldiselt teavad, millega nad oma töös kokku puutuvad ning arvestavad sellega.