• Maailma naiste aasta auto 2015: Volvo XC90
• Üllatavad üleilmsed valikud
• Selged liidrid tänavuste uustulnukate seas

Volvo Cars president Håkan Samuelsson väljendab oma siirast heameelt: “Volvo XC90 tähistab meie jaoks uue ajastu algust. Maailma naiste aasta auto üldvõidu saamine on kindel märk sellest, et oleme Volvo arendamisega õigel teel.

Meil on suur heameel, et oleme XC90-ne suutnud teha atraktiivseks nii olulisele autokasutajate grupile nagu seda on naised. On suur au seda auhinda vastu võtta!"

Hindamine kolmes etapis

Kohtunikekogu hindas erinevaid sõidukeid kolmes etapis. Septembris esitas iga kohtunik oma favoriidid kõigis seitsmes võistluskategoorias: pereauto, mõistlik ost, luksusauto, SUV/krossover, sportauto, keskkonnasõbralik auto ja unistuste auto.

Kohtunike esialgse valiku põhjal kujunes finalistide nimekiri, kus omakorda iga nimekirjas olev sõiduk võis igalt kohtunikult teenida kuni 100 punkti. Need punktid jagunesid viie hindamiskriteeriumi vahel. Hinnata tuli sõiduki insenertehnilist külge, välimust, mugavust, hooldust ja hinna-kvaliteedi suhet.

Tänavuse hindamise tegi eriliseks see, et kategoorias “unistuste auto” kujunes üks, ülivõimas liider, mistõttu selles kategoorias lõppes võistlus juba esimeses ringis. Seega tuli kohtunikel oktoobri alguspäevadel hinnata vaid kuue kategooria sõidukeid.

Teises voorus selgitati välja iga kategooria võitja. Kui varasematel aastatel on kohtunikelt kõige rohkem punkte saanud sõiduk automaatselt olnud ka WWCOTY tiitli omanik, siis tänavu tegi audiitorfirma hindamisreglementi olulise muudatuse ning nullis viie finalisti punktid, et anda kohtunikele võimalus, valida see “kõige-kõigem”, Supreme Trophy Winner ehk aasta auto.

Selle hindamise tulemusena selgus WWCOTY üldvõitja, milleks 2015. aastal osutus Volvo XC90. 5-7 kohalisena ka Eesti turul juba populaarsust võitnud võimekas kõikjalsõitja Volvo XC90 tuli seega võitjaks kahes kategoorias: kõigepealt esikoht "SUV/maastur/krossover" finalistide seas ning siis juba maailma naiste aasta auto kõrgeim tunnustus, 2015. aasta üldvõit.