Uuel Meriva 1,4-liitrise töömahuga automaatkäigukastiga mudelil on uude, vähendatud hõõrdumisega põlvkonda kuuluv kuuekäiguline automaatkäigukast, millega on käiguvahetus sujuvam ja kiirem. Nüüd on ka Meriva 1,7 CDTI automaatkäigukastiga mudelil (81 kW / 110 hj) seda uut tüüpi jõuülekanne.

Standardina FlexDoors kontseptsiooni ja FlexSpace istmesüsteemiga Opel Meriva hinnad algavad 14 940 eurost. 1,4-liitrise töömahuga turboülelaadimisega bensiinimootoriga mudeli, millel on kuuekäiguline automaatkäigukast, saab tellida 17 440 euro eest, 1,7 CDTI Meriva automaatkäigukastiga mudeli saab osta aga 19 750 euro eest (kõik hinnad on soovituslikud tarbijahinnad Eestis koos käibemaksuga).

Uue 1,4-liitrise töömahuga turboülelaadimisega kuuekäigulise automaatkäigukastiga Meriva mudeli võimsus on 88 kW / 120 hj ning pöördemoment alates 1,750 p/min. See suudab nullist saja kilomeetrini tunnis kiirendada vaid 11,9 sekundiga ning saavutab 185 km/h tippkiiruse. Kütusekulu on kombineeritud tsükli puhul 7,2 l/100 km, (CO2 heitmetase 169 g/km). Sama mootori, kuid kuuekäigulise manuaalkäigukastiga Meriva mudeli kütusekulu on 6,4 liitrit 100 kilomeetri kohta.

81 KW / 110 hj 1,7 l CDTI automaatkäigukastiga Meriva pöördemoment on muljetavaldav 280 Nm, mis saavutatakse alates 2,300 p/min. See suudab nullist saja kilomeetrini tunnis kiirendada vaid 12,9 sekundiga ja tippkiirus on 178 km/h. Kombineeritud tsüklis on kütusekulu 6,1 liitrit ning CO2 heitmetase 160g/km.

Uus automaatkäigukasti põlvkond: vähendatud hõõrdumine, suurem mugavus, kiirem käiguvahetus

Valmis uueks mudeliaastaks, tuuakse 2012. aasta suvel turule Opeli kuuekäiguliste automaatkäigukastide teine põlvkond. Lisaks paremale suutlikkusele kuuluvad peamiste täiustuste hulka kiirem käiguvahetus ning vähendatud müra- ja vibratsioonitase. Muutes pöördemomendi konverteri väiksemaks, vähendati ka inertsi. Suutlikkust tõsteti ka täiustatud astmetega käigukastil, sh hõõrketastel, laagritel ja tihenditel. Amortisaatori vedru jäikust vähendati poole võrra, nii on vibratsioon väiksem. Käikude lülitamiseks kasutatakse nüüd uusi otsejuhtimisega lineaarsolenoidklappe. Need on kergemad ja tagavad kiirema käiguvahetuse. Selle tulemusel on käiguvahetuse aeg kuni 60 protsendi (100 millisekundi) võrra lühem ning üldine käiguvahetusaeg kuni 40 protsenti lühem.

Täpselt nagu eelkäija jõuülekande puhul, saab uue põlvkonna kuuekäigulise käigukasti korral käike vahetada ActiveSelect funktsiooni abil, käivitades manuaalse käiguvahetuse. Käigukangi saab siis edasi või tagasi lükata. Kohanduv elektrooniline jõuülekanne hõlmab rohkelt nutikaid funktsioone. Näideteks võiks tuua kütuse säästmiseks tühikäigu automaatse sisselülitamise seismisel või mäel sõitmise abisüsteemid, mille puhul kasutatakse mäe tõusu- või languskaldest olenevalt erinevaid käiguvahetusrežiime. Teine positiivne kõrvalmõju puudutab jõuülekande paketti, mida on 30 mm võrra vähendatud. See aitab tõsta avariiohutust.


Stiilne paindlikkuse ja ergonoomika meister püsib esikohal

Alates oma turuletulekust 2010. aastal on teise põlvkonna Opel Meriva Euroopa mahtuniversaalide B-segmendis esikohal püsinud. 2011. aastal kuulub paindlikkuse ja ergonoomika meistrile 25-protsendiline turuosa. Saksamaal on see aga koguni 43 protsenti. Kuni 2012. a. aprillini (kaasaarvatud) valisid enam kui 218 000 Euroopa tarbijat selle teise põlvkonna enim müüdud sõiduki. Mais avaldatud ADACi 2011. aasta rikkestatistika järgi saavutas Opel Meriva taas parima koha minibusside seas ning on seetõttu üks kõige töökindlamaid sõidukeid Saksamaal.

Paeluv välimus, kõrge kvaliteet ja ainulaadne salongi paindlikkus ning eriti kõrgetasemeline ergonoomika aitavad kõik kaasa Meriva eduloole. Saksamaa sõltumatu arste ja seljaeksperte ühendav organisatsioon Aktion Gesunder Rücken (AGR) (’terve selja nimel’) omistas Opeli minibussile oma maineka AGR kvaliteedimärgi, tehes sellest esimese ja ainsa sõiduki maailmas, millel on selline tunnustus. FlexSpace istmesüsteem, FlexDoors süsteem, lisavarustusena saadaolevad ergonoomilised istmed, FlexRail keskkonsool ja täielikult integreeritud FlexFix jalgrattahoidik aitavad kõik kaasa Meriva edule ja ainulaadsetele müügiargumentidele.