AeroMobil suutis koguda pisut üle kolme miljoni euro rahastust. Tulemuseks on "täielikult integreeritud hübriidmootoriga neljarattaline sõiduauto ja õhusõiduk," ütleb ettevõte ise oma saavutuse kohta.

Muid detaile ega hinda paraku enne autonäitust avalikkuse ette toodud ei ole. Mashable ütleb aga, et tänavu peaks saama hakata lendautot ette tellima.

2014. aasta prototüüp sõitis ja lendas täiesti tavalise bensiiniga ja vajas lendu tõusmiseks 200 meetri pikkust hoovõturada. Maanduda võis see veel palju lühemal, vaid 50 meetri pikkusel rajal ja tippkiiruseks arendas prototüüp 200 km/h.

Lendavate autode puhul tekib muidugi küsimus, kuidas need seadusandlusse sobituvad, aga AeroMobil ütleb, et nende sõiduk on igati kooskõlas eksisteerivate atuosid ja õhusõidukeid puudutavate regulatsioonidega.

"AeroMobil soovib teha personaaltransporti efektiivsemaks ja keskkonnasõbralikumaks, võimaldades märksa kiiremat uksest ukseni reisimist keskmise pikkusega vahemaadel ning paikades, kus on piiratud või puudulik teetaristu," iseloomustas slovakkide firma seda, miks peaks keegi endale lendauto ostma.

Mis seal salata, piiratud teetaristule mõeldes tundub tegelikult päris mõnus mõte näiteks reede pärastlõunal kell viis Tallinnas autodest pulbitsevast Tartu maantee ummikust üle lennata.