• Täiesti uus võimas sportsedaan Kia Stinger tuleb konkureerima Lexuse, Audi, BMWga
  • Seeriatootmisse jõudev Stinger on edasiarendus GT ideeautost
  • Võimsaimas variandis jõuallikaks V6, mil võimsust kuni 365 hobujõudu
  • Tänavu jõuab müügile Ameerikas, seejärel Euroopas

Kia Stinger on viiekohaline laugpära-sportsedaan, mis valmistub ümber defineerima hetkel Euroopa autotootjate valitsuse all olevat segmenti. Ettevõtte ajaloos kõige võimekam seeriatootmissõiduk tuleb müügile mitme mootori- ja käigukastivalikuga ja luksusliku sisuga.

Ameerika Ühendriikides peaks auto müügile tulema veel selle aasta jooksul. Hinnainfo saabub auto lanseerimise eel.

Äratuntavalt GT-ideeauto edasiarenduse, Kia Stingeri disaini eest vastutas legendaarne disainijuht Peter Schreyer ning tema disainerite meeskond Frankfurtis. Sõidutunnetuse ja juhitavuse arendusega tegeles Albert Biermann, Kia sõidutestimise ja sportlike sõidukite arenduse juht koos inseneridega Koreas ning Saksamaal, Nürburgringi võidusõidurajal.

EESMÄRK LUUA TÕELINE GRAN TURISMO (GT)

Kia Stingeri saamine tõeliseks Gran Turismoks algas, kui GT ideeautot esitleti esmakordselt 2011. aasta Frankfurti autonäitusel. GT ideeautot peeti korralike rahvaautode tootmise poolest tuntud ettevõtte jaoks vaid pisut enamaks kui unistuseks.

Ometi ei olnud GT lihtsalt idee, mida näitusele panna vaid viieaastase pika arengutee algus. Peakontor andis GT edasiarendamisele rohelise tule ning nii sündiski Kia Stinger, läbi aegade kõige võimsam Kia.