ELMO Rent OÜ omandas elektriautode renditeenuse koos selle juurde kuuluva masinapargiga riigi poolt korraldatud enampakkumise teel 277 000 euro eest.

“Meil on hea meel, et ELMO lühirendi teenus on kasutajate hulgas siiani hästi vastu võetud ning loodame, et uued omanikud on edukad teenuse veelgi suurema populaarsuse kasvatamisel“ sõnas seni tehtut kokku võttes Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Indrek Gailan.

Tänasest, 13. septembrist tuuakse teedele tagasi soetatud 31 elektriautot (22 Nissan Leaf´i ja 9 Mitsubishi i-Miev´i) ja jätkatakse renditeenuse pakkumist kasutajatele tuttaval viisil. “Kogu meie energia on seni läinud teenuse taaskäivitamisse ehk autode hooldamisele ja ettevalmistamisele, rendipunktide vahel jagamisele ning broneerimissüsteemi testimisele” selgitas ettevõtte tegevjuht Indrek Klaassen. Autosid saab rentida Tallinnas, Tartus ja uue kohana hooaja lõpuni Pärnus pea samadel tingimustel nagu varem.

ELMO Rendi turundus- ja kommunikatsioonijuht Klaire Kuusk ütles Fortele, et arendustegevustega on plaanis edasi minna ühe sammu võrra kvartalis. "Hetkel keskendume teenuse käimatõmbamisele ja olemasoleva autopargi kvaliteedi tõstmisele," ütles ta. "Olgugi, et autod on üllatavalt heas seisukorras, võib mõne puhul akuvahetus osutuda vajalikuks ning siis asendame selle uue autoga."

Järgmises etapis seisabki ees autopargi laiendamine. "ELMO Rendi silt võiks kaunistada iga elektriauto margi uksel, seega on meil ka uute automarkide vastu väga suur huvi ning kindlasti kaalume lisaks tänastele Nissan Leaf'le ja Mitsubishi i-MiEV’le ka teisi mudeleid," sõnas Kuusk, lisades, et oluline osa arendusest on ka rendipunktide võrgu laiendamine

"Kaasame siinkohal kindlasti teenuse kasutajaid ja elektriautode kogukonda laiemalt, et lisanduvad rendipunktid arvestaksid maksimaalselt klientide tegelikke vajadusi," ütles Kuusk. "Pärnu on meie esimene laiendus, testime, kuidas vastu võetakse ja kui suur huvi on. Selle kogemuse põhjal saame targemaks ja siit juba otsuseid teha edasiseks."

Hinnakiri jäi endisega võrreldes peaaegu samaks, pisut muutus Mitsubishi i-MiEVi tunnihind, mis enne oli ettevõtte meelest alahinnatud, kuna tegu on hea masinaga lühisõitudeks linnas. Täna oli juba jõudnud üks klient Tartust iMiEVi rentida, et sellega Räpinasse sõita.

Elektriautode renditeenuse kasutajaks saab tänasest registreerida ELMO Rent veebilehel www.elmorent.ee. Peale kasutajaks registreerimist saab autosid rentida otse tänavalt, sõidu alustamine ja lõpetamine toimub mobiili teel.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium pani ELMO rendi ehk elektromobiilsuse programmi raames loodud elektriautode renditeenuse koos masinapargiga aprillis avalikule enampakkumisele. SA KredEx lõpetas juulis ELMO lühirendi teenuse pakkumise seoses hankelepingute lõppemisega ja algselt püstitatud eesmärkide täitmisega.