Arkana näituseauto iseloomustavaks jooneks on jõuline ja pilkupüüdev disain:

- Kõrge kliirens, laiad rattakoopad ja 19-tollised rattad ilmestavad Arkana robustsust. See on vastupidav sõiduk valmis ületama karme sõidu- ja ilmastikutingimusi.

- Kõrge vööjoone elegants ja kupee stiilis katuse kuju on rõhutatud kroomitud küljedetailidega ja panoraam klaaskatusega.

“Arkana on eristuv kupeemaastur, mis on leidnud tasakaalu sedaani elegantsi ja maasturi jõulisuse vahel. Me oleme kasutanud kindlaid Renault’le iseloomulikku omadusi nagu tugevus, disain ja sensuaalsus Prantsuse hõnguga,“ ütles Renault Grupi korporatiivdisaini vanemasepresident Laurens Van den Acker.

Uut autot hakatakse tootma ja turundama erinevates riikides üle kogu maailma alustades 2019. aastal Venemaast. Hiljem liigub Arkana tootmine ka Aasiasse ja teistesse regioonidesse. Sealjuures ei muutu auto disain, aga kohandutakse kohalike klientide nõudmistega.

Osana Drive the Future strateegilisest plaanist plaanib Renault Grupp suurendada rahvusvahelist kasvu laiendades oma tootevalikut, et kasvatada müüginumbrit 5 miljoni ühikuni 2022. aastaks. Arkana’l on selles plaanis kanda võtmeroll.

Renault Grupile oli 2017 aasta väga edukas. Venemaa turul moodustas Renault peaaegu kolmandiku kõigist müüdud autodest (448 270 / 28% turuosa). Venemaa on Renault Grupile hetkel teine enim tähtis turg plaaniga kasvada 2022. aastaks esimeseks.

“Arkana idee tuli Venemaalt ja projektis oli olulisel kohal nende tiimide osalus. Arkana vastab Vene klientide nõuetele, kuid samas ka teiste klientide omadele mitmes riigis üle maailma. See aitab Renault’l veelgi enam suurendada oma ülemaailmset kasvu Drive the Futureplaani alusel,“ lisas Renault Euraasia piirkonna juhatuse esimees ja vanemasepresident Nicolas Maure