SLS AMG Gullwing on järglane kurjale McLaren SLRile, millest tehti lõpetuseks veel ülikallis Stirling Moss'i eriverisoon. Gullwing märgib linnutiibadena üles avanevaid uksi nagu kunagisel autoajaloo ühel kõvemal klassikul aastakümnete tagant.

Seni on SLS AMG Gullwingi olnud näha vaid kaitsekostüümis spioonfotograafide kaadreis ning lisatud videos samuti maskeerituna ringrajal testisõite tegemas. Nüüd on näha aga päris detailselt, et auto sees kõlavad kokku hall nahk ja süsinikplast. Käiguvahetuslapatsitega varustatud kolme kodaraga rooli alumine osa on sportautolikult sirge.

Nupustikku analüüsides jääb käigukangi kõrval silma COMAD süsteemi klahv ja kui on tegu uus MYCOMAND süsteemiga, siis tähendab see seda, et SLS AMG Gullwingi roolis saab tänu pidevale netiühendusele näiteks online-raadiot kuulata. 563 hj 6,2 V8 mootoriga ummikus seiklemise teeb see igatahes palju stressivabamaks.

Auto kiirendab 100 km/h'ni 3,8 sekundiga ning liigub kuni 325 km/h. Käigukangist vasakule jääva ümmarguse valitsa abil saab sättida auto AMG käigukasti järgmistesse olekutesse: kontrollitud säästurežiim, sport, sport-plus ja manuaal. Septembris Frankfurdis avalikustatava SLS AMG Gullwingi eest hakatakse küsima vähemalt 135.000.- eurot.