• Teekond läbi Poola (vahepeatustega)
  • Imekaunis, avastamata Rumeenia
  • Tagasitee läbi Ungari

Oktoobri lõpus leiab suvesooja veel suhteliselt lähedalt – Kanaari saared, Türgi või Egiptus on aastaid Eesti reisiseltskondi võõrustanud (kuigi tänu viimase aja terroriohule jäävad viimased paljudel külastamata). Aga ka Kreeta, Malta või näiteks Hispaania Päikeserannik pakuvad sel ajal veel päris mõnusat kliimat.

Otsustasime meiegi perega lõuna poole minna vaheldust otsima. Siiski vältisime peavoolu sihtkohti ning selle asemel, et basseini ääres peesitada, seadsime sihtpunktiks hoopis Rumeenia, mis oktoobri lõpus küll kindlasti Eestist parema kliimaga, aga lühikesed püksid ja rannashortsid võib siiski südamerahuga koju jätta.

MIKS JUST RUMEENIA?

Ega mingit suurt põhjust polnudki – siiani külastamata riik tundus piisavalt põnev nii oma looduse kui ka ajaloo ja vaatamisväärsuste poolest ja seega sündis otsus suhteliselt kiiresti.

Et aga kogu koolivaheaja nädal saaks sisustatud, valisime sõiduvahendiks lennuki asemel hoopis auto. Sõltuvalt asjaolude kujunemisest ca 5000 – 6000 km ja 9 päeva – igati tehtav näpuharjutus, eks?

Tõsi, 6. klassis käiva juunioriga tuli vestlus maha pidada – arusaadavalt pole terve koolivaheaeg auto tagapingil maha konutada kuigi ahvatlev väljavaade. Õnneks on kutt varemgi pikkadel autosõitudel kaasas olnud ja suurt veenmist tegelikult vaja ei läinudki.

Muuseas, teekond möödub tänu digirevolutsioonile tänapäeval palju kiiremini – audioraamatud ja taskuhäälingud on tänuväärt leiutised, eriti tänan siinkohal Kuku Raadio saadet Tarkade Klubi, mis meie pere absoluutne lemmik. Kuigi küsimused on enamjaolt parajad pähklid, sai isegi 12-aastane aeg-ajalt mõnele vastusele pihta. Ohh sellele järgnenud elevust…

MÕNUS REISIKAASLANE, OPEL INSIGNIA SPORTS TOURER

Õigustamaks auto- ja tehnikaportaalis loo ilmumist räägin siinkohal meie sõiduvahendist ka.
Loe edasi siit