Auhinna andis üle Prantsuse taksonduse ajakiri l’Officiel du taxi. Võitja valis välja ajakirjanikest ja taksoliitude esindajatest koosnev žürii koos ajakirja tellijatega.

Žürii põhjendas oma valikut Peugeot 5008 hea juhitavuse ja ruumika salongiga. Samuti on võimalik mudelit täiendada kõrgtehnoloogilise varustusega nagu näiteks esiklaasile projitseeritav informatsioon (head-up display) ning pikivahe märguanne (distance alert).

Samuti rääkisid 5008 kasuks asjaolud, et see on saadaval nii 5- kui 7-kohalise versioonina ning et sõiduk on väga ökonoomne – manuaalse käigukastiga verstiooni puhul keskmiselt vaid 5,1 liitrit 100 kilomeetri kohta.

Peugeot 5008 müüginumbrid näitavad täna, aasta peale mudeli turuletoomist, endiselt tõusutrendi. Ainuüksi Prantsusmaal on 5008-t registreeritud üle 23 000 mudeli, mis on turu suurim müüginumber 5-7-istmeliste kompaktsete mahtuniversaalide seas.

Peugeot ärikliendid saavad 5008 omadusi 48-tunnise proovisõidu jooksul ka ise proovida. Lisaks nimetatud mudelile kuulub demoautode mudelivalikusse veel mitmeid spetsiaalvarustusega sõidukeid nii sõiduautode kui ka tarbesõidukite osas.

1810. aastal asutatud Peugeot toodab liikumisvahendeid alates jalgratastest kuni tarbesõidukiteni. Ettevõte on 10 000 esindusega 160. riigis üks maailma juhtivaid autotootjaid. 2009. aastal müüs Peugeot 1,84 miljonit sõidukit, millest pooled väljastavad vähem kui 140g süsihappegaasi kilomeetri kohta. 50 aastase kogemusega KW Bruun on Peugeot’ ametlik maaletooja Eestis, Lätis, Taanis, Rootsis ja Islandil ning müüb kokku ligemale 40 000 Peugeot’ sõidukit aastas.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!