Kuni aastani 1982 oli Opeli baastaseme mudeliks kompaktne Kadett (1979 aasta Kadett D pikkuseks oli 3,98 m). Veelgi väiksem (3,62 m pikk) ja soodsama hinnaga Corsa A avas Opeli jaoks uksed uude, kasvava populaarsusega kategooriasse, millega algas ettevõtte ajaloos uus peatükk.

Viimase 30 aasta jooksul on Euroopas toodetud ja müüdud peaaegu 12 miljonit ja neli põlvkonda Corsasid. Kuni 2012. aasta augustini (kaasa arvatud) on Hispaanias Zaragozas asuvas tehases toodetud 9,3 miljonit Corsat. Lisaks on valminud 2,5 miljonit Corsat Eisenachi tehases Saksamaal, kus seda mudelit on toodetud alates 1993. aasta juunist. See teeb Corsast läbi aegade Opeli kõige populaarsema mudeli.

Tema edu laias maailmas on veelgi suurem: võttes arvesse kõik General Motorsi poolt toodetud sama tüüpi mudelid, on globaalselt toodetud ja müüdud umbes 20 miljonit Corsal põhinevat sõidukit, peamiselt Lõuna-Ameerikas (Chevrolet), Austraalias (Holden), Lõuna-Aafrikas (Opel) ja Hiinas (Buick Sail).

Alates aastast 1982 on Opel/Vauxhall Corsa olnud üks peamisi tegijaid Euroopa turul. Corsa tootevalik on väikeautode kategoorias üks rikkalikumaid ja seda täiustatakse pidevalt uute mudelite, tehnoloogiate ja kohandatud versioonidega. Nüüd on Corsa saadaval kolme keretüübiga: kupee-tüüpi kolmeukseline versioon, viieukseline pereauto ja Corsavan tarbesõiduk.

Hetkel moodustab Corsa müük üle 28 protsendi Opel/Vauxhalli müügist, olles Opeli teine enimmüüdud mudel Astra järel (umbes 30 protsenti). Alates aastast 2008 on Corsa kolmeukseline versioon olnud järjepidevalt Lääne-Euroopa 3-ukseliste luukpärade B segmendi eesotsas; 2012. aasta turuosa on praeguse seisuga 18 protsenti.

Hetkel paikneb Corsa (kolme- ja viieukseliste) müüginumbritelt Lääne-Euroopa B segmendis 10-protsendilise turuosaga kolmandal positsioonil. Kreekas on Corsa esikohal ja Saksamaal, Suurbritannias ning Belgias oma segmendis teisel kohal. Hispaanias ja Hollandis on Corsa oma segmendis kolmandal kohal.

30 edukat aastat

Suurepärane välimus, avar salong, tipptasemel tehnoloogia, esmaklassiline keskkonnasäästlikkus ja sportlik üldilme mängivad Corsa edus väga olulist osa, nagu ka arvukad rahvusvahelised auhinnad, mida see mudel aastate jooksul võitnud on. Kohe pärast turuletulekut aastal 1982 anti A põlvkonna Corsale Saksamaal „Kuldse rooli“ auhind.

Hiljem valiti mitmed Corsa erinevate põlvkondade mudelid mitmes riigis aasta autoks. Praeguse põlvkonna mudel võitis auhinna “Autobest 2007”. Aastal 2009 ja 2010 oli Corsa DEKRA kasutatud autode kvaliteediraportis miljoni kasutatud auto seas oma klassis esimene.