Katoliku kiriku peale sobilikuks tuunitud Huracán RWD Coupé kingiti paavstile eelmise aasta sügisel. Franciscus teatas kohe, et kavatseb masina heategevuse eesmärgil maha müüa. Paavsti Lamborghini on valge, kontrastiks kuldsed triibud ja Vatikani lipuvärvides detailid. Sisustus on valgest nahast ja kapotil on paavsti autogramm.

Auto on põhimõtteliselt täiesti uus, kuna paavstil pole olnud kuigi palju võimalusi rooli istuda ja pedaali tallata. Ja kus seda oma riigi piires tehagi? Suurema osa Vatikani taristust moodustab Püha Peetruse väljak, lisaks mõned kõnniteed ja pargirajad. Rahulikus jalutustempos läbib Vatikani umbes 20 minutiga.

Tõsisemalt rääkides oleks Jumala maisest asemikust uljalt gaasi tallamas ja Peetruse basiilika ees vahvasti kummi vilistamas midagi ebapühalikumat raske ette kujutada, mistõttu ei eeldanud ilmselgelt ka Lamborghini bossid, et paavst autoga pidevalt ringi kihutama hakkab. Kuigi vaatepilt oleks muidugi põrutav.

Auto müüakse oksjonil, mille korraldab Sotheby`s. Oksjonimaja eeldab, et lõpphinnaks kujuneb 303 000 - 425 000 dollarit. Seitsekümmend protsenti müügituludest läheb Iraagis asuva Ninive linna toetuseks. Linn on ISISe piiramisrõngas. Ülejäänud kolmkümmend protsenti jagavad heategevad organisatsioonid Amici per il Centrafrica Onlus, Groupe International Chirurgiens Amis de la Main ja paavst Johannes XXIII nimeline kogukondlik liit.

Müüki mineval autol on 573-hobujõuline mootor (V-10) ja see on võimeline arendama tippkiiruseks 318 km/h.

Franciscus pidada oma igapäevasõite tegema Ford Focusega.