Kia ProCeed on ametlikult laugpärauniversaal ehk pehmelt ja veidi kupeelikult tahapoole langeva joonega praktiline ja samas sportlik peresõiduk. Selle auto väärtus ei peitu aga mitte üksnes ilusas välimuses vaid ennekõike kasutatavuses: 594-liitrine pakiruum on omas segmendis üks suuremaid.

ProCeed on algusest lõpuni disainitud, arendatud, konstrueeritud ja ehitatud Euroopas ning seda toodetakse alates novembrist Kia Slovakkia tehases. On üsna loogiline, et Kia näeb ProCeed’i peamise turuna just Euroopat. 7 aastat või 150 000 km läbisõidugarantiid peaks andma hea stardipositsiooni pereautode seas.

Mudeli jõuallikate valik on mitmekesine, autost on tulemas sõidurõõmu pakkuv GT-versioon, millel aiste vahel 1,6-liitrine T-GDi mootor. GT-Line variantidele pakutakse nii bensiini- kui diiselmootoreid. Auto ametlik esmaesitlus toimub Pariisis, tänavusel autonäitusel.

Kia Motors Europe tegevjuht Emilio Herrera kommenteerib: „ProCeed on auto, mis esindab kõike, mida Kia tähendab. Selle ilus laugpära-universaalkere pakub juhtidele konkurentsitut kombinatsiooni disainist, ruumikusest ja mitmekülgsusest, esindades keskmises suuruses pereautode segmendis unikaalset positsiooni. Sõit Euroopa teedele ja juhtidele disainitud ProCeediga on kaasahaarav.“

Nimepärand

Teise põlvkonna Kia pro_cee’di kolmeukselise kupee nime edasi kandev uus ProCeed on Euroopas disainitud, arendatud, konstrueeritud ja ehitatud.

Kia Euroopa Frankfurtis, Saksamaal paiknevate disaini, tootearenduse ja R&D meeskondade töö tulemust ProCeedi hakatakse ehitama autotootja Žilina tehases Slovakkias. Seda ehitatakse kõrvuti varasemalt sel aastal esitletud Kia Ceedi ja Ceed Sportwagoniga.

Kia ProCeed, mis on oma julge disaini ja lahendustega uue Ceedi mudeliperekonna kõige sportlikum liige, on saadaval eksklusiivselt kas GT Line või eriti võimeka GT mudelina.

ProCeed laugpärauniversaali tootmine algab novembris ja müük algab eksklusiivselt üle Euroopa 2019. aasta I kvartalis. Auto kuulub Kia kvaliteedilubaduse alla, pakkudes standardina eesrindlikku seitsmeaastast, 150 000-kilomeetrist garantiid.