Testist selgub, et mõistliku hinnaga Chevrolet Bolt särtsukas on võimeline ühe jutiga läbima 402 kilomeetrit, edestades sellega kõiki teisi tuntud täiselektrilisi konkurente. Enamasti jäävad elektriautod päriselu testides EPA ( Ühendriikide keskkonnakaitse agentuur) eeldatavale sõiduulatusele alla. Seekord läks aga teisiti.

Keskkonnakaitse Ameti hinnangul sõidab Bolt ühe laadimisega 383 kilomeetrit. Consumer Reports’i läbi viidud elulistes katsetes kipuvad elektriautod EPA antud eeldatavale sõiduulatusele alla jääma. Näiteks on saadud selliseid tulemusi:

  • 2016. aasta Tesla Model S 75D, 378 kilomeetrit, EPA eeldatava 416,8 kilomeetri asemel
  • 2016. aasta Tesla Model X 90D, 370 kilomeetrit EPA eeldatava 413 kilomeetri asemel.

Oma elektriautode testis pani väljaanne Bolti konkureerima 2016 Tesla Model S 75D’ga. Teslal lõppes “kütus” 378 kilomeetri järel, samas kui Bolt sõitis veel 24 kilomeetrit.

Tesla on uuendanud Model X 90D’t, luues suurema sõiduulatusega 100D versiooni. Uus Tesla Model S või X 100D suudab tõenäoliselt läbida rohkem kilomeetreid kui Bolt, kuid selle eest peaksid ostjad maksma 100 000 dollarit (või isegi üle selle) rohkem. Nende mudelite sõiduulatust ei ole väljaanne veel testinud.

Consumer Reports’i elektriautode test sisaldab mõnevõrra erinevaid sõitmisviise, kuid suurema osa testist sõidetakse autoga pidevalt kiirteel, kiirusega 105 km/h. On tõenäoline, et kui keerutada elektriautoga maapiirkonna aeglasematel teedel kiirusega 72 km/h, võiks saavutada veelgi suurema sõiduulatuse.