• Uus 30 kWh aku
• Aku mahutavus on kaetud 8-aastase / 160 000 km garantiiga
• Eestis jõuab müügile järgmise aasta alguses

See saab võimalikuks tänu 30 kWh aku kasutuselevõtule. Akul, mida pakutakse Acenta ja Tekna varustustasemele, on täpselt samad välismõõtmed nagu olemasoleval 24 kWh akul, üksnes kaal on suurenenud 21 kg võrra.

Nissan on uue aku tööomadustes ja -kindluses nii veendunud, et uue 30 kWh aku mahutavus on kaetud kaheksa-aastase / 160 000 km garantiiga.

Nissan Europe’i juhatuse esimees Paul Willcox kommenteeris: „Maailma enim müüdud elektriauto Leaf muutus veel paremaks. Kuni 250 km pikkune sõiduulatus avab elektriautode maailma tuhandetele autojuhtidele kogu Euroopas, tekitades huvi ka neis, kes polnud varem täiesti veendunud, et elektriauto võiks neile sobida. Suurem sõiduulatus muudab Leafi lihtsaks esmavalikuks väga paljude autojuhtide jaoks."

Samuti on 2016. mudeliaasta Leafil mitu vaevu märgatavat väliskujunduse muudatust, sh uus katus koos uue värvitooniga - Bronze (pronks).

Uue Leafi tootmist jätkatakse Nissani Sunderlandi tehases Suurbritannias ning müük Eestis algab järgmise aasta jaanuaris. 30 kWh akuga LEAFi hind tuleb 2 000€ võrra kallim võrreldes uue 24 kWh mudeliga. Lõplikud hinnad ja tehnilised andmed tehakse varsti teatavaks.