Iga Audi RS mudel iseloomustab haripunkti oma mudeli reas – Audi RS 3 Sportback toob nüüd kogu selle dünaamilise filosoofia kompaktautode kategooriasse. Traditsiooniliselt kaubamärgile, kasutatakse mootorit, millel viis silindrit ja turbolaadur. 2,5 liitrine mootor, mis arendab 250kW ja 450Nm, tekitab autos reisijatele põnevust tänu tohutule tõmbele, mis lõppeb alles 6800 p/minutis. Maksimaalne pöördemoment 450Nm saavutatakse vahemikus 1600 – 5300 p/minutis juures.

Paigaltstardist kiirendab auto kiiruseni 100 km/h 4,6 sekundiga – näitaja, mida ükski konkurent selles klassis pakkuda ei suuda. Lõppkiirus on elektrooniliselt piiratud 250 km/h. Energiat säästva rekuperatsioonisüsteemiga varustatud mootor tagab keskmiseks kütusekuluks vaid 9,1 liitrit 100 km kohta.

Audi RS 3 Sportback on sarnaselt Audi R8 ja Audi RS 5-ga varustatud launch control ehk automaatse stardiabi funktsiooniga, mis koostöös ülikiire 7-käigulise S tronic käigukasti ja quattro nelikveoga võimaldab kiirendamisel kasutada mootori maksimaalvõimsust paigalt kiirendamisel kõige efektiivsemal moel. Soovi korral saab juht roolisambal asuvate käiguvahetuslabadega vahetada käike ka käsitsi. Seitsmes käik on pikem, et tagada väiksem kütusekulu.

Võrreldes Audi A3 Sportback mudeliga on Audi RS 3 Sportback kliirens 25 mm võrra madalam. Standardvarustusse kuuluvad 19-tollised kergmetallveljed ja esiratastel 370 mm läbimõõduga pidurikettad. Lisaks hoolitseb auto teelpüsimise eest ka elektrooniline stabiilsusprogramm ESP (sisaldab ka Sport-reziimi) ja mille juht saab soovi korral täielikult välja lülitada.

Esimesest silmapilgust alates vihjab uue Audi RS 3 Sportback disain plahvatuslikule potentsiaalile. Kärgdisainiga singleframe iluvõre, jõuliste õhuvõtuavadega esispoiler, laiemad esitiivad ja rattakoopad, matt-alumiinium välispeeglite korpused, suur tagumine spoiler ja kaks väljalasketoru vasakul pool räägivad enda eest.

Dünaamilises interjööris domineerivad mustad värvid, mida toetavad RS 3 logod. Sportistmed on viimistletud peennappa-naha ja hõbedaste kontrastõmblustega. Multifunktsionaalne sportrool on lameda alaosaga. Juhi infosüsteem on varustatud laadmisrõhu näidiku ja ringiaegade mõõtmiseks vajaliku stopperiga.

RS-mudelile kohaselt on standardvarustus rikkalik, sisaldades Sport nuppu, tagumist parkimisabi, automaatset kliimaseadet ja Xenon Plus esitulesid koos LEDpäevasõidutuledega. Valikus on 5 välisvärvi, pluss piiramatu värvivalik Audi Exclusive valikust.

Audi RS 3 Sportback tuleb müügile 2011.a. kevadel. Auto baashinnaks Saksamaal saab olema 49.900.- eurot.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!