• Hea valik linnast väljas elavale kuni kolme lapsega perele
  • Umbes 28 000 euro eest saab rohkete mugavustega nelikveolise
  • 5 aastat garantiid, autoabi ja tasuta tehnilist kontrolli

Ei läinud sugugi nii. Ei tulnud Phoenixit ja Tucsoniga sai pärast esimese põlvkonna uuendamist ka ühele poole, selle asemel anti autole nimeks ix35. Tõenäoliselt ei ole mina ainus, kelles see i-tamine ja iksitamine segadust ja meelehärmi tekitab, igatahes otsustas Hyundai viie aasta ix35 müümise järel Tucsoni nime juurde tagasi pöörduda. Kolmas maasturipõlvkond on taas Tucson ja las see jäädagi nii.

MINU LUGU Pean sedagi lõiku alustama sõnaga “tõenäoliselt”. Tõenäoliselt olen ma ainus autokirjutaja Eestis, kes pole elu sees ühegi Hyundai rooli istunud. Olen läbi ratsutanud küll kõik korporatsiooni sõsarbrändi KIA erinevad autod, sh. Sportage’i, mis laias laastus on Tucsoni kaksik, aga ei ühtegi Hyundaid.

Kohe alguses saab selgeks, et sellel valgel laigul ma ka libastun – nimelt hääldan ma Hyundai Tucsonit nii nagu koolis inglise keelt õppinud inimene ikka “hundai takson”. Tuleb välja, et p e a b hääldama “ [hjə́ːndɛ] tus:o:n”. Eee…oioioi, lapsesuu muudab selle nime nüüd üheks h o o p i s teiseks asjaks ja see on tragikoomiline. Kaevata ka kellelegi ei ole…