Nagu Popular Mechanics kirjutab, pole tegu tehniliselt kuigi keerulise leiutisega. Põhimõtteliselt on see lihtsalt veok, mille ette on kinnitatud hiiglaslik, suure garaažiukse mõõtu metallplaat ehk kilp - masinat ennastki nimetatakse just nimelt Kilbiks (vene keeles Щит).

Märulikontrolliks mõeldud auto on varustatud ka veekahuriga ja metallkilbi sees on pilud, läbi mille saavad märulipolitseinikud rahva pihta suitsu- või pisargaasigranaate pilduda. Lisaks näeb piltidelt, et kilbi tagaküljel on ka väike platvorm, millel seista saab.

Kalašnikov pole esimene, kes sellise idee peale tulnud on Selle aasta alguses tõi Slovakkia firma Bozena välja sarnase sõiduki nimega Bozena Riot, mille liikuva seina taga on ruumi umbes kolmekümnele politseinikule.

Arvestades seda, et sel aastal on suurriigis toimunud mitu korruptsioonivastast protesti ja järgmisel aastal on tulekul presidendivalimised, mis võivad samuti meeleavaldusi kaasa tuua, ei saa välistada, et monstrum võib ühel hetkel rahvusvahelisest telekpildistki silma hakata.