Saksamaa Liidunõukogu on teinud kõigile Euroopa Liidu liikmetele ettepaneku, võtta sakslastest eeskuju ja keelustada aastaks 2030 kõikjal diisel- ja bensiinimootoritega autode müük. Raamdokumendis tehakse Euroopa Komisjonile ülesandeks hinnata praeguse automaksu süsteemi efektiivsust liikmesriikides ning analüüsida meetmeid, mida on rakendatud nullemissioon-autode kasutuselevõtuks.

Saksamaa roheliste ettekujutuses on 2030 isegi liiga kauge perspektiiv, muutused võiksid aset leida oluliselt kiiremini: “Kui me võtaksime Pariisi kliimalepet täie tõsidusega, ei oleks aastaks 2030 teedel enam ühtegi sisepõlemismootoriga sõidukit,” ütleb initsiatiivgrupi kõneisik Oliver Krischer. “On ääretult õige, et meie föderaalvalitsused on võtnud suuna diisel – ja bensiinimootoriga autode müügi keelustamisele. See näitab, et oleme valmis keskkonna heaks konkreetseid samme astuma.”

Saksamaa on Pariisi kliimaleppe raames andnud lubaduse, vähendada CO2 heitmete kogust aastaks 2050 koguni 95%. Üks vahend selle saavutamiseks on elektriliikurite soosimine. Plats puhtaks bensiini – ja diielmootoriga sõidukitest! Mida rutem, seda parem!

Praegu on näha, et inimesed võtavad elektriautosid järjest enam omaks, aga seda tendentsi ei saa veel nimetada suureks eduks. Esialgu on e-autod vaid väheste fännide pärusmaa. Saksamaa rakendas tänavu elektriautode ostjatele suured maksusoodustused, selle sammu efekti loodetakse näha juba lähiajal.