“Kuna on tekkinud vastuolu kahe osapoole vahel ning asi on jõudnud kohtusse, pean kõige õigemaks OICA esindaja ametikohalt tagasi astuda,” märkis Põld.

“Ma ei soovi vastanduda — kui automüüjad aktsepteerivad neljapoolse koostöölepingu rikkumist ja riski korraldada üritus statsionaarsete pindade asemel Õismäel telklinnakus sisuliselt esimest suurt messi korraldava firmaga, siis ei saa ma seda kuidagi takistada, kuid kaasa ei soovi ma samuti mängida,” lausus Põld.

“Samas olen ma valmis kontakti hoidma ja nõu andma mõlemale poolele, et segadus kahe autonäituse asjus võimalikult vähe Eesti autoturgu rahvusvaheliste autotootjate ees devalveeriks,” lausus Põld.

Alates 1998. aastast on Motorex kuulunud OICA rahvusvaheliste autonäituste kalendrisse, mis on taganud Eesti autofirmadele ka tootjatepoolsed toetused nii osavõtu kulude katmise kui väljapanekute osas.

OICA on ainus rahvusvahelisi autotootjaid ühendav organisatsioon maailmas. 1919. aastal Pariisis asutatud OICA liikmeskonda kuulub kokku 43 rahvuslikku kaubandusorganisatsiooni. Organisatsioon omab täieõiguslikku esindajat ÜRO juures ning on nõuandjaks nii seadusandjatele kui täitevvõimu esindajatele eri riikides.

Autotööstus annab maailmas tööd kokku 60 miljonile inimesele. Autotööstuse maht ulatus 2006. aastal 2 triljoni euroni, mis on mahult kuues majandussektor maailmas. Viimasel kümnendil on autotööstuse sektor kasvanud 30 protsenti.