Kia Stinger jõudis Eestis müügile 2017. aasta sügisel ning võitis kiirelt sportliku sõidu nautlejate südamed. Kia on selle neljakohalise sportkupee puhul teinud imet ja ehitanud auto, mis on ühtaegu suurepäraselt sõidetav kui ka mugavalt igapäevaautona kasutatav.

Eesti aasta auto 2019 tiitel on auga välja teenitud, superfinaalis kogus Stinger koguni 80 punkti, edestades II kohale tulnud Kia Ceedi 6 ja pronksmedali väärilist Ford Focust 8 punktiga.

AA peakorraldaja Tõnu Ojala sõnul sai Stingeri võiduteekonnal otsustavaks kohtunike ühine proovisõidupäev Laitses, kus varisesid senised lemmikud ja kerkisid uued favoriidid. Kiale on see muuseas Eesti aasta auto ajaloos esimene kaksikvõit, finaalikohti on aga läbi 19 aasta kogunenud viis.

Punane on Stingeri värv

Moonika Kitt, Kia Auto turundusjuht jagab lahkelt statistikat: 2018. aasta 27. novembri seisuga on registrisse võetud 24 Stingerit. Kogu Baltikumis on tänavu müüdud 41 autot.

Neist 13 on võimsaima 3,3- liitrise T-Gdi mootoriga, 10 on 2,2,-liitrise diiselmootoriga ja 1 2-liitrise T-GDI turbobensiinimootoriga isendid.

Auto värv on eestlase jaoks läbi aegade olnud koht, kus … mitte liiga palju silma paista. Kõige rohkem on Kia Stingereid müüdud punase, valge või halli kuuega.

Must, tundub, on küll värv, aga mitte liiga populaarne. Kui kuulata inimeste hinnanguid, siis kõige kenam näeb Stinger välja hiirhalli ja punasena.

Kõik ostavad

Moonika ütleb, et Kia Stinger on ilmselgelt lihtsalt kõigi lemmik. “Päris sada protsenti täpseid andmeid soo ja vanuse kohta meil ju arusaadavalt ei ole, aga hinnanguliselt ja esindustega andmeid kõrvutades võib-olla nõksu rohkem on Stingerit ostnud mehed.”

Üks esimesi Kia Stinger – sportkupeesid osteti aga päris kindlasti naisterahva poolt. Ja osteti nii, et proovisõitu tulevane omanik ei tahtnudki. Vaatas peale, ja ütles “jah”. Autoomanik – kelle Stinger on muuseas just nimelt halli värvi – kommenteeris õnnelikuna aasta auto tiitlivõitu: “Hurraa, ma teadsin, et teen õige valiku!”

Selline auto siis. Ja et jutt vaid jutuks ei jääks, meenutagem, kuidas Kia Stinger tegi möödunud talvel oma debüüdi Jõuluvana autona.