Baieri autotootjal on viimasel ajal üks viperus teist taga ajanud: kõigepealt üllatatakse teatega kuuenda seeria kupee tootmise lõpetamisest, siis viskab loovtiim lapse koos pesukausiga aknast välja ja pilastab imeilusa kaheksanda seeria ideeauto nõmeda reklaamklipiga ning tagatipuks ei suuda tarneahela oluline lüli oma tööd korralikult teha.

Eesti kohalik müügiesindus kommenteeris kuuenda kupee tootmise lõpetamise valeks, sest nemad võtavad tellimusi jätkuvalt vastu, kuid see, et Boschi vastutustundetu ülelaskmine esimesest neljanda seeriani mitme mudeli tootmist pidurdab, on tõsi. Segadus viib BMW kaukast iga päev miljoneid.

Imeilus kaheksas ja totakas klipp sõnumiga "Mõeldud vaid meestele:"

Automotive News Europe andis teada, et BMW on pidanud tootmismahte vähendama ja liine seiskama Saksamaal Müncheni ja Leipzigi tehastes, Hiinas Shenyangis ja Lõuna-Aafrikas Rosslyni tehases, sest Robert Bosch ei suuda piisavalt kiiresti ja piisavas koguses toimetada kohale koosteliinil vajalikke osi.

BMW juht Markus Duesmann tõdes, et tootmises vajalike osade nappus on mõjutanud kõiki seeriaid esimesest neljandani ning on tõenäoline, et olukorra jätkudes tuleb liine aeglustada või peatada veelgi.
Loe edasi siit