Testid viis läbi USA maanteeturvalisuse kindlustusinstituut, ja 11 testitud miniautost läbis testi edukalt vaid  Chevrolet Spark. Mitte ükski miniautode kategooria masin ei saanud seejuures kiitvat hinnet. Kõige kehvema hinde said Honda Fit ja Fiat 500. Kokkupõrketestil mõlema auto kabiin kägardus kokku juhi ruumi arvel, ehk kui autos oleks sel ajal olnud inimene, miski teda kokkupõrke eest poleks kaitsenud.

Honda Fit puhul ei põrganud juhimannekeeni pea mitte õhkpadja, vaid armatuurlaua vastu. Fiat 500 puhul lendas aga kokkupõrkel eest auto uks, ohustades juhti teele pudenemisega.

Väikesed, kergekaaluautod on selgelt halvemas olukorras kokkupõrgete korral, ja antud juhul sai hävitava hinnangu terve miniautode kategooria. Kõige suuremaks probleemiks oli just auto struktuur, aga kui jätta kõrvale Spark ja Mazda 2, siis ka juhi paigal hoidmine ja kinemaatika.

Spark läbis testi vaid seetõttu, et selle juhimannekeen pääses kokkupõrkest suhteliselt väheste vigastustega, nimelt jäi juhti ümbritsev ruum altpoolt üsna terveks, pea kõrguselt ei kaitsenud aga tedagi just kuigi palju. Pane või autojuhile ka kiiver pähe?

Suuremates masinates on tootjail olnud palju rohkem ruumi juhi turvalisuse parandamiseks, näiteks veidi suuremate väikeautode 17 mudelist läbis enamik testi siiski edukalt.

Testis osalenud miniautod: