Uuring, milles analüüsiti seitsme miljoni tehnoülevaatuse tulemusi ning mis hõlmas 194 erinevat mudelit ja rohkem kui 160 kriteeriumit, sealhulgas tulesid, pidureid, raami, väljalaskesüsteemi ja õlikulu, tunnistas kvaliteetseimaks Mazda3, millel ei esinenud peaaegu mingeid vigu.

Teisele kohale tuli Mazda2. Selle silmapaistva tulemusega pälvis Mazda kaubamärk esimest korda Saksamaa Tehnilise Järelevalve Ühingu hinnatud auhinna Golden Badge.

Kasutatud auto ostmisel mängivad TÜV tulemused äärmiselt tähtsat rolli, sest need annavad selge pildi teatud vanuses olevate sõidukite kvaliteedist ja seisukorrast ning Mazda tuli sel aastal selgeks võitjaks.

Kahe- kuni kolmeaastaste sõidukite kategoorias oli parim Mazda3, mille vigade protsent oli ainult 1,2. Kohe tema kannul oli Mazda2 kõigest 1,4%-ga. Kolmanda ja neljanda koha pälvisid VW Golf ja Ford Fusion (mõlemad 2,2%) ning neile järgnes Honda Jazz (2,3%).

„Selle aasta TÜV raport kinnitab meie sõidukite head kvaliteeti igapäevastes tingimustes,” ütles Mazda Motor Europe’i president ja tegevdirektor James Muir. „Meie tootestrateegia põhineb kindlal ja pikaajalisel kvaliteedil. Tõsiasi, et Mazda3 ja Mazda2 hõivasid kaks kõrgeimat positsiooni, on kindel märk, et see strateegia toimib. Kuid me ei seisa paigal. Me täiustame ja tugevdame pidevalt oma protsesse, hoolitsedes selle eest, et niisugune olukord jääks püsima.”