Maserati Levante jõuab müügile 2015 lõpus
• Eestisse on teda oodata 2016 alguses
• Konkurent Porsche Cayenne`le

Maserati Levante hakkab konkurentsi pakkuma eeskätt Porche Cayenne`le, kuid samuti ka BMW X6-le ja Mercedes-Benz GLE Coupe`le ning Bentley peatselt valmivale maasturile Bentayga.

Maserati turundusdirektor James Cowani sõnul saab olema tegemist globaalse tootega, ehk samal kujul hakatakse teda müüma nii Euroopas, Ameerikas kui Aasias. 2018. aastal loodetakse juba 75 000 auto suurust müüki. Seda on sisuliselt kaks korda rohkem, kui müüdi mullu Maserati erinevaid mudeleid maailmas kokku.

Optimismiks annab põhjust tõsiasi, et sport- ja klassikaliste luksusautode turg maailmas aina kahaneb, kuid maasturite osakaal seevastu pidevalt kasvab. „Kui sportautode turg on maailmas ca 50 000 autot aastas, siis luksusmaasturite turg on sellest ca kümme korda suurem,“ tõdes Maserati boss Harald Wester.

Tema sõnu kinnitab Porsche hiljutine avaldus, milles teatakse, et kahe kuuga on müüdud juba ligi 31 000 autot. Milliseid mudeleid kui palju täpselt, jätab Porsche küll mainimata, kuis sõnadetagi on selge, et peamiselt seisavad müügiedu taga Macan ja Cayenne maasturid.

Maserati teatel saab Levante nii oma nelikveo, suure osa elektroonikast kui osa jõuallikaid sõsarfirmast Jeep. Ka praegu kasutab Maserati Grand Cherokeelt tuttavat diiselmootorit. Jõuallikad kombineeritakse 8-astmelise automaatkäigukastiga, lisaks tuleb valikusse 410 hj 3-liitrine V6 ning 530 hj 3,8-liitrine V8.

Tootma hakatakse Levantet aga Itaalias, ehk tegemist saab olema „päris“ Maseratiga, mille sisemus on sama luksuslik nagu Quattroportel, kinnitab tootja.

Milline täpselt Levante aga täpselt välja hakkab nägema, seda veel ei avalikustata.

Selgust ei too siin ka esimesed avalikkuse ette jõudnud spioonifotod, mis näitavad selgelt, et tegemist on Maserati Ghibli kerega ümbritsetud prototüübiga (pildil).

Pigem eeldatakse, et uus maastur hakkab välja nägema samalaadne 2012. aastal Detroidis esitletud prototüübiga Kubang.

Levantest loodab palju ka äsja Eestis Maserati esindusõiguse saanud AS Silberauto, kes plaanib aprilli lõpuks avada Tallinnas Peterburi teel ametliku Maserati esindussalongi.