Aasta esimestel kuudel toimunud kiire tõus uute sõiduautode turul märtsis veidi rauges, aga siiski kasvas müük 4%. Märtsis müüdi Eestis 2278 uut sõiduautot, mida oli 87 rohkem kui möödunud aastal.
Kokku on tänavu esimese kolme kuuga müüdud Eestis 6632 uut sõiduautot ehk 15,5% rohkem kui 2017. aasta samal perioodil.

Kõige populaarsemad olid märtsis väiksemad maasturid (22,3% kogu müügist), aga suure osakaaluga segmendid olid ka väiksema keskklassi autod (19,1%) ja keskmised maasturid (19,1%).

Viis elektriautot ja CNG

Uusi elektriautosid müüdi 5 ja hübriidautosid 127. Elektriautode ootamatut populaarsuse kasvu saab seostada 5 teise gene Nissan Leafi Eestisse jõudmisega. Hübriidide seas teevad laua puhtaks aga Toyota RAV4, Auris ja C-HR.

Kõigist märtsis esmaregistreeritud sõiduautodest moodustasid uued 55%. Eksporti läks 54 autot. Gaasiseadmega (CNG ja LPG) sõiduautosid ostsid tarbijad vastavalt 26 ja 8. Arvata on, et CNG autode osakaal aprillis kukub, sest Volkswagen lõpetas surugaasiautode müügi Baltikumis teadmata ajaks.

Markidest oli märtsis populaarseim Toyota 304 autoga, järgnesid Škoda ja Honda, vastavalt 264 ja 255 müüdud uue sõiduautoga.

Vaata, millised automargid ja -mudelid olid enimmüüdud juba edasi Acceleristast!