Pilootprojekti raames paigutataks Tallinna-Ääsmäe neljarealisele lõigule nutikad liiklusmärgid, mille abil saaks vastavalt ilmastikuoludele ja reaalsetele teetingimustele piirkiirust muuta. See, kui palju piirkiirust muutma hakatakse, selgub uuringu käigus, kirjutab Geenius.ee.

"Piirkiiruse muutuse ulatus selgub analüüsi käigus. Projekti eesmärk on lubatud sõidukiiruse kehtestamine sõltuvalt tegelikest tee- ja ilmastikuoludest," ütles maanteeameti liikluskorralduse osakonna projektijuht Siim Vaikmaa.

"Muutuvate märkide kasutamine võimaldab lubatud sõidukiirust paindlikult muuta. Otsuste tegemise aluseks on planeeritud kasutada eelkõige teeilmajaamade ja liiklusloendusseadmete poolt fikseeritud infot. Märkide juhtimiseks arendatakse eraldi välja juhtimissüsteem," lisas ta.

Kui maksimaalne sõidukiirus hakkab jooksvalt muutuma, võib tekkida küsimus selle kohta, mis saab juhul, kui piirkiirus muutub just siis, kui juht on märgi alt läbi sõitnud. Selgub, et temale kehtiks siis endiselt vana piirkiirus.

"Juhile kehtib ikka viimati nähtud piirkiirus. Muutuvate kiiruspiirangutega teelõigul ei ületa märkide omavaheline kaugus viit kilomeetrit," selgitas Vaikmaa.