Johnsonil on Londonis kaks peamist transpordialast muret: kuidas teha, et oleks mugav nii autojuhtidel kui jalakäijatel ja ratturitel. Kaalumise tulemusena otsustas ta minna ikka jalgratastega sõitmise propageerimise teed, näidates ise usinalt ette, kui lihtne ja mugav taoline tegevus olema peaks.

Eelmise nädala reedel oleks tema suur jalgrattarevolutsiooni kava peaaegu koheselt lõppenud. Johnson läks koos transpordiminister Lord Adonise ja transpordijuht Kulveer Rangeriga kesklinna potentsiaalseid uusi rattaradu otsima, mil seltskonda tabas jalgratturi igapäevane ja suurim oht - kitsal tänaval kihutav veok.

Esiteks möödus veok tähtsast seltskonnast ohtlikult lähedalt. Teiseks lendas aga ootamatult lahti selle kaubaruumi uks, haakis endaga kaasa ühe pargitud auto ning vedas selle ragisedes teisele autole sisse. Linnapea, kes klipis liigub jalgrattakiiver näpu otsas, oli juhtumist täielikult šokeeritud ning jäi puutumata üsna napilt, vahendab The Guardian. Turvaliste rattateede otsimisega lubab mees aga tegeleda nüüd aina usinamalt.