Google hakkab juba tänavu suvel Eestis isejuhtivate autode jaoks tarkvara arendama.

Otsimootori, nutiseadme ja veel terve müriaadi projektide poolest tuntud Google on pioneer isejuhtivate autode arendamises.

Just tänu nende survele võeti 2011. aasta suvel (USAs Nevada osariigis) vastu esimene seadus, mis lubab juhita autosid tavaliikluses testida. Tänaseks on sama asi lubatud USAs veel kolmes paigas: Florida, California ja Idaho.

Balti riikides Google'i äritegevuse arendamise juht Vytautas Kubilius kommenteerib, et Eesti on ideaalne koht, kus isesõitvaid autosid testida, tänu kvaliteetse IT tööjõu olemasolule ning innovaatilisele ühiskonnale.

"Koha valiku peamine põhjus on kokkulepe kohaliku IT ettevõttega. Lisaks käivitame juba sel nädalal konkursi saja tarkvara-arendaja leidmiseks Tehnopoli loodavasse kontorisse," räägib Kubilius.

Google on sel aastal Balti riikides jõuliselt kanda kinnitamas. Kuu aega tagasi asutasid nad firma ka Leedus.

Foto: Tehnopol

Thorgate on 2011. aastal loodud 15-liikmeline Eesti kapitalil põhinev IT ettevõte, mis arendab veebi- ning mobiilitarkvara ja idufirmasid. Tuntuim projekt on olnud iduettevõtte GateMe loomine.

Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele. Seal asuvad ligi 200 ettevõtet, Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž.