Täpsemalt müüdi 13 450 Model S-i ja 11 550 Model X-i. Lisaks müümisele toodeti kolme kuuga 25 418 autot - ka selle arvu näol on tegemist rekordiga, teatab Forbes.

Tesla ütles pressiteates, et müüginumbrid võivad tegelikult pisut suuremadki olla, kuna nende arvestuse kohaselt loetakse auto müüduks sellest hetkest alates, kui see on ostjani jõudnud ja kõik paberidki korda aetud. Lõplikud numbrid võivad olla seetõttu kuni pool protsenti suuremad. Umbes 4650 autot olid kvartali lõpu seisuga teel klientideni.

Numbrid ületavad Wall Streeti analüütikute kõige optimistlikumaidki ootusi, ütleb Forbes. Nende järgi on Tesla teel selleni, et müüa tänavuse esimese poolaastaga 47 000 kuni 50 000 autot, mis on ka ettevõtte enda väljakäidud soov.

Euroopa maade jaoks on aga Tesla kontekstis jätkuvalt paeluv teema ka see, kuhu Tesla plaanib oma järjekordse suurtehase ehk Gigafactory ehitada. Mullu teatas Tesla juht Elon Musk, et üks tehaseid tuleb just nimelt Euroopasse, ent millisesse riiki, seda ta veel ei öelnud - otsustatakse millalgi tänavu. Kandidaatidena on end välja käinud Holland (seal asub Tesla Euroopa peakorter), Prantsusmaa (tehase saaks ümber ehitada Fessenheimi tuumajaamast), Portugal (seal on Euroopa suurimad liitiumivarud), Hispaania, Soome (Vaasa linna lähedal leidub liitiumkarbonaati), Rootsi (tahaksid SAABi vana Trollhättani vabriku ümber ehitada) ning Leedu.