Jõuallikaks saab masin mudeli ST turbolaetud EcoBoost mootori, mis peaks kupee seksikamale vormile ka omaaegsete Caprite loodud kiirete ja sportlike kupee-Fordide legendile vastav sisu andma, vahendab Auto Express. Viimane kupeekerega Ford oli Cougar, mille tootmine lõpetati 2002. a. Tervelt kümnend hiljem ehk aastal 2012 tuleb müügile uus.

Tavalist kolmeukselist, sellist tavalist ja igavat, Focusest ei valmistatagi. Kolmeukselistest tulebki vaid see Renault Megane Coupe’ga rivaalitsev tegelane. Elusuuruses astub Fordi uudis publiku ette jaanuaris Detroidi autonäitusel ning see on nn. globaalne mudel, mis tähendab, et mingit pulli tegema ei hakata, et Euroopa saab ilusad Focused, USA peab aga leppima keskmiste paksude eelistatava ümara välimuse ja pagasnikuga veidrustega, mida senistest Focustest valimatult valmistati.

Ford Focus kupee pole nii praktiline rahvaauto, kui eelkäia kolmeukseline versioon

Kõige rohkem meenutab see kupeelikkuse poole sirutuv Focus ikkagi Megane Coupe’d – just oma madaluse, laiuse, agressiivsemate õhuvõtuavade, tagaaknaspoileri ning üleüldiste proportsioonidega. 2.0 EcoBoost arendab 247 hj nagu ST’lgi, 100 km/h saabub umbes kuue sekundiga, tippkiirus on 250 km/h ning keset tagabamperit turritavast väljalaskest kostub tõenäoliselt peaaegu sama jumalik hääl kui hardcore mudelilt RS.

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!