1930. a. Ford Model A müüdi maha laupäeval Ameerika Ühendriikides Scottsdale’is Arizonas, kirjutab CNN. Enne seda jõudis kunagi Dillingeri põgenemisautona kasutuses olnud Ford teha ka omalaadse mälestusrolli Johnny Depp’i kehastatavast pangaröövlist pajatavas filmis „Public Enemies“, mis ise kahjuks suurem asi polnud.

Haruldase ja ajaloolise auto uus omanik sai kaasa ka kunagised FBI dokumendid masina konfiskeerimise kohta. Selles on veel tänini kuuliauk ning vereplekid, mis pärinevad 1934. a. Manitowish Watersis Wisconsonis aset leidnud tagaajamisest, kus FBI kuuli läbi hukkus Dillingeri „töökaaslane“ John Hamilton. Temalt pärinebki nimetatud vereplekk.

Hiljem jättis Dillinger selle auto maha ning varastas asemele V8 mootoriga Fordi, milliseid ta toona nende kiiruse tõttu eelistas. FBI tagastas nüüd müüdud auto mõne aja pärast selle algsele omanikule, kes pani masina seisma. 30 aastat tagasi vahetas see taas käsi, kuid remonti ei saanud.

Nii et too ajalooga auto oli enam-vähem algses korras. Vaid filmi tarvis tehti sellele mõningasi kosmeetilisi parandusi. Ford Model A iseenesest mingi väga hinnaline klassik pole. John Dillingeri nimi tõstis muidu anonüümseks jääda võinud sõiduki hinna enam kui kümnekordseks.