Hullematel juhtudel võib veega kaetud auku sõites lõhkuda auto ratta ja muuta sellega auto liikumisvõimetuks. Parim oleks sõita lompidest mööda, vältides äkilisi manöövreid ja järgides samal ajal kõiki peamiseid ohutusreegleid. Eelkõige ei tohiks kalduda kõrvalrajale, kus teised sõidukid võivad samal ajal liikuda. “Kui mingil põhjusel ei ole võimalik lombist mööda sõita, tuleks see läbida aeglaselt ja väga ettevaatlikult,” märgib Renault’ liikluskooli spetsialist.

Poolsulava lumelörtsi ajal on eriti ohtlik sõita kõvakatteta teel, näiteks metsateel, kuna veest läbiimbunud maapinnal võib auto mutta kinni jääda või sattuda ohtlikku libisemisesse. Sõites mudasel teel tuleks liikuda aeglaselt ja vältida järske kiirendamisi. Roolimisliigutused peaksid olema pehmed ja ühtlased. Sellistes tingimustes on parim mitte peatuda. Samas, kui tuleb peatuda ja uuesti liikuma hakates hakkavad rattad libisema, tuleks esimese asjana vahetada käik kõrgemaks.

Autojuhid ei tohiks ühtlasi ka unustada, et sellisel aastaajal võivad ilmastikutingimused kiiresti ja ootamatult muutuda. Seetõttu on vajalik suurendatud tähelepanu ja hoolsus autosõidul, eriti just aastaaegade vaheldumise ajal. Klaasipesuvedeliku lisakanister igal juhul pakiruumi kaasa ning ohutut ja tähelepanelikku liiklemist!

Jälgi EkspressAuto uudiseid ja artikleid ka Twitteris!