Uus ideeauto 605HP Prologue viib asja aga päris uuele tasemele. Mis nn rohelisusest puudu jääb, tehakse kuhjaga tasa ekraaninäppimise võimaluste rohkusega.

Esiteks on juhi päralt 3D-kokpit, kolmetasemeline simulaator, mis näitab olulist sõiduinfot ja lisab visuaalset sügavust. Kõlab segaselt? Eesmärk on siiski sõitmist, sõidukit, navigeerimist ja meelelahutust puudutavat info paremini hallata ja mõista.

Juht ja sõitjad saavad olemasolevat infot hallata mitmel puuteekraanil. Üks on roolist vasakul (valgustuse ja sõiduabi jaoks), teine paremal (meediaesituseks).

Sealsamas käeulatuses on ka suur puute-laiekraan, kust muusikavalikut seada ja navigeerimisinfot paari viipega sõiduabi-pisiekraanile saata.

Foto: REUTERS

Keskkonsoolil on veel neljaski puuteekraan, millele võib kirjutada, sest see on varustatud käekirjatuvastuse lahendusega(!). Kuid üldiselt on see mõeldud sõidukisisese keskkonna reguleerimiseks – temperatuur.

Prologue on varustatud ka virtuaalse ülemteenriga. See on tarkvara, mis määrab kindlaks juhi isiku ning kohendab vastavalt muusikavalikut, istmeid, temperatuuri jm. See toimib siiski üsna lihtlabaselt ja erilise võlujõuta, nimelt ühenduse teel juhi nutitelefoniga.

Audi tutvustas Prologue'i esmakordselt 19. novembril USAs, Los Angelesi autonäitusel.